Ez a gép megfelel az akvárium szűrésére és oxigénnel való ellátására?
Itt a link [link]
Azért kérdem mert van egy ilyenem még anno számítoggéphez vettem mikor vízhűtést készitettem hozzá a vízhűtésnek már régen annyi már nem tuningolok.De van ez most szereztem egy 60 literes aksit gondoltam ebben megütné a mércét szűrőnek.Ha a szivacson megtapadna elég baktérium akkor talánn szűrne is .A vizet meg úgy áramoltatnám,hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a levegőven.
Ez a szűrő dolog nekem is megfordult a fejemben lehet meg is csinálom már van is egypár ötletem csak azt nem tudom hová helyezzem a szűrőt a szivótorok elé vagy inkább a kiömlő nyilás végére.Eddig úgy képzeltem el hogy az akvárium alján lenne a pumpa az akvárium tetejére pedig tennék egy tartályt abba a tartályba szivacsot vagy hasonlót anyagot itt a kis zuhanyrózsán keresztül csorgatnám a vizet a szivacsra igy telitődne oxigénnel és miután áthaladt a szűrőnn visszafolyna az akváriumba itt tennék meg egy lépcsőt amire ráfolyik és közben még levegővel érintkezik.Csak még egy normális tartályt kell keresnem ami nem ronditsa el az akvárium öszképét.Habár a tetőt még nem készitettem el rá lehet beleépitem abba a szűrőtartályt.Vagy ráteszem az akvárium hátuljáta ott úgy sem látszik majd.
De ha jól értem akkor nem kell vennem levegőztetőt elég ez ha jól el van helyezve egye?
Szerencsésebb a szivacsot a rotor elé helyezni, mert a kis halakat így nem tudja bedarálni és a rotor környéke is kevésbé lesz lepedékes.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!