Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szeretnék külső szűrőt de...

Szeretnék külső szűrőt de félek. Ez megtörténhet?

Figyelt kérdés
attól félek hogy ha veszek külső szűrőt akkor kifolyhat az összes 200liter vizem az akváriumomból ha em vagyok otthon és nem veszem észre hogy meghalt a tömítés az külsőmben. vagy van valami ami leszabályozza hogy nem folyón ki az összes víz? Köszönöm a válaszokat!
2014. jan. 22. 20:54
1 2
 1/11 Pendulum92 ***** válasza:

Silányabb minőségű termékeknál előfordulhat, talán az Eheim, Tetra, amik nem szoktak folyni.

Én ugyanilyen okból nem fogok soha gyárit használni, jobban bízok a saját hátsópolcosaimban.

2014. jan. 22. 21:05
 2/11 A kérdező kommentje:
tetratec ex 1200 st szeretnék. arrol véleméyek? bár nem hiszem hogy veszek mert félelemben élnék :(
2014. jan. 22. 21:21
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Tedd magasabbra a szűrőt az akvárium vízszintjénél feljebb 1-2 centivel, és nem lesz ilyen problémád.
2014. jan. 22. 21:22
 4/11 Pendulum92 ***** válasza:
Ha van hely az akváriumod mellett, építhetsz olcsón külső szűrőt, ott nincs semmi ilyesmi veszély.
2014. jan. 22. 21:23
 5/11 Pendulum92 ***** válasza:
Hiába teszi fel ha működődő állapotban elkezd mondjuk az egyik csap ereszteni.
2014. jan. 22. 21:24
 6/11 anonim ***** válasza:

Volt már ilyen kérdés, én személy szerint azt tudom mondani mint akkor, kis idő eltéréssel, 3 éve van a JBL külső szűrőm, rendesen kenem a tömítéseket, egy csepp víz sem szivárgott eddig még belőle soha.

Elázás szempontjából, volt csőtörés, a mosógép lerúgta a kifolyó csövét, több köbméter víz folyt egy részét elszívta a lefolyó de sok a lakásban kötött ki, ( a programkapcsoló akkor ugrik ha elérte a vízszintet, de az nem volt meg a szint kifolyt ahogy töltötte) de volt egyéb vizes balhé is teli főmosó vödör kiborult a parkettára stb.

A szívó ág kosarát amilyen mélyre rakod annyi folyhat ki, de minden másnak lényegesen nagyobb az esélye ázás szempontjából.

2014. jan. 22. 21:26
 7/11 anonim ***** válasza:

„Tedd magasabbra a szűrőt az akvárium vízszintjénél feljebb 1-2 centivel „

Tilos úgy tenni, vákuumos ilyen esetben a szívóág, össze szívhatja a tömlőt leég a szűrő, kezelési utasítás szerint is tilos.

2014. jan. 22. 21:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Pendulum az a baj hogy nem nagyon értek hozzá nem tudom az elvét ha lenne valahonnét egy leírás hogy hogyan kell építeni akkor megcsinálnám szívesen. te nem tudsz ajánlani egy oldalt ahol le van írva hogy kell külső szűrőt csinálni?
2014. jan. 22. 21:54
 9/11 A kérdező kommentje:
meg nekem az is fontos lenne hogy halk legyen. a házi készítésű mennyire hangos? mert a tetrának alig van hangja állítólag.
2014. jan. 22. 21:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Sajnos benne van a pakliban, én minden szűrő takarítás után, pár napig félve nyitok be az ajtón amikor hazaérek..
2014. jan. 23. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!