100l-es akváriumom van, törpesügér (pl. kakudu azt olvastam tartható pontylazacokkal, harcsákkal), neonhal, harcsa, garnéla ez így menne szerintetek? Pontos koncepciót még nem tudok, egyelőre gondolkodom, azért kérek taáncsokat.
Figyelt kérdés
2009. dec. 3. 03:00
1/4 Salx Narval válasza:
Biztosíts a számukra egy-két bújóhelyet valamelyik sarokban,mert, párzáskor erősen védi a területét. Ha az akvárium közepén talál ikrarakó helyet, akkor folyamatosan kergetni fogja a többi halat.A páncélos törpeharcsáknak szintén kell bújóhely,azokat az ellenkező sarokba helyezd.Az akvárium középső és hátsó részébe ültess dús növényzetet és lehetőleg vörös neont vegyél, mert a kék a hidegebb vizet kedveli.Más fajta rajhal is számításba jöhet,pl razbórák,márnák.De kis méretű sügérfélékkel is társíthatod, csak legyen kellő bújóhely.SN.
2/4 A kérdező kommentje:
Garnéla is mehet, nem fogja bántani? Nem biztos, hogy konkrétan kakadu-t vennék, hanem hasonló tulajdonságokkal rendelkező törpesügeret.
2009. dec. 3. 09:40
3/4 Salx Narval válasza:
Ezt sajnos nem tudom,nálam most a Molly a legveszélyesebb hal,ők nem bántják a garnélákat,a páncélosharcsák sem.Minden esetre, ha megpróbálod kell vásárolni egy csomó jávai mohát és tüskéshínárt, ill még több bújóhely kell.Azért vigyázz a sügérrel, nem mindegyik ilyen békés mint a kakadu.
4/4 anonim válasza:
Nekem is 100 l-es akváriumom van, ilyen halakat tartok benne: 2 db kakadu, 7 neon, 5 páncélos harcsa, 1 anci, eddig semmi gond nem volt. A garnélákhoz nem értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!