Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Zártrendszerű külsőszűrő pvc...

Zártrendszerű külsőszűrő pvc csőből-Ki hogyan csinálja/csinálná?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam hogy csinálok egy nagy szűrőtornyot pvc csőből egy nagyon egyszerűt.Lenne mondjuk egy 1méteres 125mm külső átmérőjű pvc csövem a két végét lezárnám az erre alkalmas kupakkal körbenyomnám valami szilikonos cuccal a felsőt nem tudok hogyan lehetne zárni úgy hogy takarítható legyen ebben tanácsot kérek.Úgy lennének a csövek hogy 2 lyuk lenne a tetején 1bemenő 1 kimenőamit egy szárazon működő vízpumpa hajtana.Jó ötlet?A lényeg az hogy sok anyag menjen bele a cső még ennél vastagabb is lehetne.Aki csinált már hasonlót az ő tervét is szivesen fogadom!

Előre is köszi!

2014. jan. 19. 13:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nem véletlenül találták ki a külsőknél az átmérőt, te is jobban jársz, ha 250-es csőből csinálod, és rövidebbre.

A szárazon működő vízpumpa ugyan egyszerűbb megoldás, de nagyságrendekkel megdrágítja a dolgot.

A kupakot békacsattal lehet rögzíteni, rá kell szegecselni vagy csavarozni, és a csavaroknál gumialátétet és szilót használni.

2014. jan. 19. 13:49
 2/16 A kérdező kommentje:
Amúgy eszembe jutott hogy van egy üre savanyúságos hordónk abból már olyan beton szürésem lehet hogy még sok is xdd azt tömíteni se naguon kell meert alapból légmentesen kell h zárjon max le kell kötni nehogy ledobja fedelét.
2014. jan. 19. 14:00
 3/16 anonim ***** válasza:

Hiszed, hogy légmentesen zár, ezeket a hordókat nehezebb légteleníteni, mint ahogy legtöbben gondolnák.

Sok sügéres akvaristának beletört már a bicskája a hordók légtelenítésébe.

2014. jan. 19. 14:03
 4/16 A kérdező kommentje:
Ezek alapból annyit nem tudnak zárni hogy elég legyen?Ez nem olyan hordó amin nem zár a tető erre úgy rendesen rá kell nyomni és szorul.Mert szerintem nem lenne ebbe olyan nagy nyomás egy 700lphs pumpa szívná belőle a vizet befelé meg a gravitáció is segít neki.
2014. jan. 19. 14:30
 5/16 anonim ***** válasza:

Azt tudom, hogy szokott velük gond lenni.

Még ha zárnak is, a levegőt is belezárod, és nem tudod kirázni belőle.

Túl széles, túl zeg-zugosan megy bele a szűrőanyag, tele van buborékkal...

Lehet hogy össze lehet hozni, de rengeteg embert hallottam már erre panaszkodni.

Még ilyen kisebb merevebb falú hordókkal nincs sok baj, de ilyen 100 liter körüliekkel meg szoktak szenvedni.

2014. jan. 19. 15:27
 6/16 A kérdező kommentje:
Ez sztem 30-40 így szemre de már gondolkodok inkább valami bio belsőn az ég olcsóbb is lenne meg hasonló hatásos nagy több szás literes akváriumnál már nem is számít az a 10-20liter amit elveszek.
2014. jan. 19. 15:48
 7/16 anonim ***** válasza:

A bio belsőn sokat gondolkodni nem kell, a világ legegyszerűbb dolga, kell egy gépjármű eü doboz(autóbontó) kifurkálod, bele teszel egy belső szűrőt, szűrőanyag, 65ft-os tapadó korong a hátuljára, becsukod és bedobod az akvába.

Úgy kell ültetni a növényeket hogy takarják, élőszűrőnek a lukakhoz tehetsz krumplis zsákot, rashel zsák.

(amott a barkács rovatba leírtam)

2014. jan. 20. 10:44
 8/16 anonim ***** válasza:
26x19x9cm a gépjármű eü doboz, 4,44 liter.
2014. jan. 20. 11:06
 9/16 A kérdező kommentje:
Hát nekem az édes kevés egy óriási sügeresbe :DD azért köszi
2014. jan. 20. 17:47
 10/16 anonim ***** válasza:
Ja nem is néztem mekkorába akarod, bocsi:)
2014. jan. 20. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!