Zártrendszerű külsőszűrő pvc csőből-Ki hogyan csinálja/csinálná?
Azon gondolkodtam hogy csinálok egy nagy szűrőtornyot pvc csőből egy nagyon egyszerűt.Lenne mondjuk egy 1méteres 125mm külső átmérőjű pvc csövem a két végét lezárnám az erre alkalmas kupakkal körbenyomnám valami szilikonos cuccal a felsőt nem tudok hogyan lehetne zárni úgy hogy takarítható legyen ebben tanácsot kérek.Úgy lennének a csövek hogy 2 lyuk lenne a tetején 1bemenő 1 kimenőamit egy szárazon működő vízpumpa hajtana.Jó ötlet?A lényeg az hogy sok anyag menjen bele a cső még ennél vastagabb is lehetne.Aki csinált már hasonlót az ő tervét is szivesen fogadom!
Előre is köszi!
Nem véletlenül találták ki a külsőknél az átmérőt, te is jobban jársz, ha 250-es csőből csinálod, és rövidebbre.
A szárazon működő vízpumpa ugyan egyszerűbb megoldás, de nagyságrendekkel megdrágítja a dolgot.
A kupakot békacsattal lehet rögzíteni, rá kell szegecselni vagy csavarozni, és a csavaroknál gumialátétet és szilót használni.
Hiszed, hogy légmentesen zár, ezeket a hordókat nehezebb légteleníteni, mint ahogy legtöbben gondolnák.
Sok sügéres akvaristának beletört már a bicskája a hordók légtelenítésébe.
Azt tudom, hogy szokott velük gond lenni.
Még ha zárnak is, a levegőt is belezárod, és nem tudod kirázni belőle.
Túl széles, túl zeg-zugosan megy bele a szűrőanyag, tele van buborékkal...
Lehet hogy össze lehet hozni, de rengeteg embert hallottam már erre panaszkodni.
Még ilyen kisebb merevebb falú hordókkal nincs sok baj, de ilyen 100 liter körüliekkel meg szoktak szenvedni.
A bio belsőn sokat gondolkodni nem kell, a világ legegyszerűbb dolga, kell egy gépjármű eü doboz(autóbontó) kifurkálod, bele teszel egy belső szűrőt, szűrőanyag, 65ft-os tapadó korong a hátuljára, becsukod és bedobod az akvába.
Úgy kell ültetni a növényeket hogy takarják, élőszűrőnek a lukakhoz tehetsz krumplis zsákot, rashel zsák.
(amott a barkács rovatba leírtam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!