Milyen feltételek kellenek egy akváriumhoz?
Szia!
A berendezés része kell hogy legyen egy levegőztető nem árt egy szűrő sem ami a vizet tisztítja így nem kell két naponta cserélni és zöld vagy barna sem lesz az algától^^ ezek az akvárium nagyságától függően kaphatók. Növények és cserépdíszek amikbe a halak elbújhatnak ha úgy érzik akkor nyugodtabbak is lesznek.
Ha az akváriumnak van fedele akkor szerelhetsz bele fénycsövet is nekik bár azt hallottam hogy a halak sötétben nyugodtabbak viszont sokkal szebb egy kivilágított akvárium ugyebár... Ami még nagyon fontos az a hőmérő. A legjobb az amit az akvárium külső falára tudsz tapasztani egy ilyen kis papírcsíknak tűnik az egész de nagyon jó mert ahogy változik az akvárium hőmérséklete azonnal szineződik. A talaj az alap kis kavicsok kilós kiszerelésben. A halakat illetően rengeteg van de nem mindegy melyikeket rakod össze. Kezdetnek inkább ezeket ajánlanám :
Xifo : [link]
Guppi : [link]
Blackmolly : [link]
Platti : [link]
Ezek könnyen tartható elevenszülő halak szóval maguktól sokasodnak neked^^ aranyos még az algaevő ahogy tisztogatja az akvárium falát az algától és tehetsz még be házmester halat ami az aljzaton cirkál.
Ilyen halaim nekem is voltak és ezeken kívül még egy pár féle de a legjobban a Guppikat szerettem mert gyönyörűek voltak :)
Ami még fontos hogy mielőtt betelepíted a halakat 4 nappal előre rendezd be és töltsd fel az akváriumot mert ennyi idő alatt áll fel a biológiai egyensúly. A halakat pedig hagyd egy pár percen át a zacskóval együtt a víz felszínén hogy megszokják az új otthonuk hőmérsékletét így kevesebb esély van arra hogy elpusztulnak az áthelyezés következtében mert bizony ez is megtörténhet :( de az is nagyon szép ha aranyhalakat telepítesz ők még bohóckodni is hajlamosak és ezt komolyan mondom :)
Boldog akváriumrendezést!
Remélem tudtam segíteni :)
Inkább 4 hét mire beáll az akvárium víze, a halakat pedig nyugodtan lehet fél óráig szoktatni zacsiban úsztatni.
Mekkora akváriumban gondolkodsz?
G.
Jah,és egy honlap ahol tudsz nézelődni halak és növények szempontjából:
Mindenképp tartsd szemelőtt az igényeket,hasonló igényü növények és halak legyenek egy akváriumba.egy 26fokon élő halat ne tegyél össze egy 21 fokon élővel pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!