Melyik a jobb külső szűrő?
Nekem Tetratec volt másfél évig, tökéletesen tette a dolgát. Most cseréltem le egy Eheim 2071-re, érezhető a különbség.
Mekkora akváriumhoz kell a szűrő?
Ezt nem lehet így eldönteni, van aki a Tetratecel elégedett, van akinek a JBL jött be.
Nekem JBL van, teljesen elegedet vagyok vele, e700 és e900 lassan három éve dolgozik az e700, gyógyszertári vazelin krémmel szoktam kenni a tömítéseket semmi gondom vele.
Minden külsőnél a töltet számít az szűri a vizet nem a szűrő, az csak keringeti, német márkákkal szimpatizálok az Eheim pofátlanul kis töltetet ad majd 12000ft literje, a JBL greenline széria MicroMec szűrőanyaggal van + plusz kerámia+szivacs, a MicroMec nem a legjobb mivel golyó forma hamar betaknyosodik.
A névleges teljesítmény ami a szűrőre van írva ne zavarjon meg, sem egy beállt mondjuk 2 hónapja működő JBL vagy Tetratec nem fog rendes áramlást csinálni, mindkét szűrőnél 350-400 liter/ óra az áramlás az akvában, beálva 300-350 liter/ óra körül van.
JBL szkennelt adat tábla : [link]
YourDestiny leírása : [link]
Ő a Tetratecnél takarítás után 2 héttel 400liter/ órát mért a JBL 20-30 literrel kevesebb értékkel üzemel.
JBL e700 2,5 éves használat után: [link]
Annyi hogy most már kidobtam a kerámiát, az alsó ülepítő részben is siporax van.
Abszolút elégedett vagyok vele, csendes, minden csap, minden tömítés jó.
Ha a helyedben kellene dönteni akkor fej vagy írás.
A szkennelt kezelési részletben felhívnám a figyelmed az áramlás elzárása részre, amikor vettem a 700-as külsőt ezt nem tudtam, én JBL ből az e 900-ast venném 5000ft-al több (vettem is) a Green line széria tehát az „1” végű bio töltettel és kevesebb áramfogyasztással van a sima e szériához viszonyítva.
Azt javasolni, hogy melyiket vedd mint műszaki eladó (eredeti végzettség) nem tudom, mint ahogy senki sem irt ilyen kommenetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!