Vettünk a kislányomnak egy sziámi harcoshalat, egy 6-literes akváriumban van. Elég ha csak egy szűrőberendezést veszünk hozzá és ha igen milyet ajánlotok? Belsőt vagy külsőt?
Annyira jó, hogy mindenféle utánaolvasás nélkül vesz boldog-boldogtalan élőlényt magához!
20 liter alatt gernces élőlényt TILOS/BŰNCSELEKMÉNY/ILLEGÁLIS tartani!
Mindegy, mit mond az eladó (akinek a nevében benne van a dolga), az állatvédelmi törvény tiltja és bünteti.
Úgyhogy, vegyél egy jó szűrót és ruházzatok be pár ezer forintot egy nagyobb akváriumba!
Döntsd el, a lányod, kit nézne szívesebben, egy inaktív, boldogtalan, majd halott halat, vagy egy tágas környezetben úszkáló, boldog és egészséges halat, amely jó pár éven át kedvence lehet a gyerekednek.
Ha ez utóbbit, akkor vegyetek egy nagyobb akváriumot (a víz tisztán tartása miatt 50 literest ajánlok minimum, ez nem foglal nagy helyet, szépen be lehet rendezni).
Annyit pontosítanék, hogy 30 liter van a törvényben.
A közhiedelem és a boltos tanácsa ellenére egy ekkora akvárium semmilyen hal tartására nem alkalmas.
A bettának amúgy is fűtő(melegigényes) és szűrő is kell. Ha azt berakod, alig marad hely szerencsétlen halnak.
A vízmennyiség is kevés.
Egyszóval ekkora akváriumban csak kínozni lehet szerencsétlen halat.
Páran azt hiszik hogy a sziámi harcoshalat is úgy kell tárolni (véletlenül sem tartani), mint a boltokban kapható dobozos orchideákat.
A szűrőberendezést még betuszkolnád a hat literbe a hal mellé ugye? És hogy ne unatkozzon még vennél mellé egyet?
Az egészben a halat és a kislányodat sajnálom!
Ha már egyszer a Jóisten megáldott bennünket aggyal, kérnék mindenkit használja is, vagy ha ez nem megy ne próbáljon magán kívül más élőlényről is gondoskodni!
Igen, 30 litert akartam írni, de annyira feltunkolta az agyam, a tudatlan szülő-
Bakker, legalább egy darab guglizást emberek, mielőtt egy állat sorsáért vállaltok felelősséget!!!
Másfelől láttam olyan betta tankot kereskedésben, ami kurta dizájnos volt, thai buddha-fejjel, ledes világítással, műnövényekkel, neon peremmel, baromi drágán, nettó 10 liter vízzel.
Kihívtam a boltvezetőt és érdeklődtem, szeretnének-e feljelentést. Azóta nem forgalmazzák azt a sz--art!
Áh, elkeserítő...
Kérdező, ha van agyad, használd, írd le, mekkora az akvárium, amihez a szűrőt keresed.
Sajnos, kételkedem a 30 lityós meglétében.
A 30-asba elég lenne a belső, eheim pickup 2008.
Nem elég egy belső szűrő, kell fűtő is, meg mivel kellenek növények, ezért kell valami világítás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!