Szücs krisztofer kérdése:
Mi lehet a baja az aranyhalamnak?
Figyelt kérdés
Van kb2-3 hete 2 osztottfarkú aranyhalam ma cseréltem vizet 100% osan délelőtt este felé nézegettem a halakat és azt vettem észre hogy az egyik halnak a kopoltyújánál a szeme mögött van kettő folt az egyik oldalon kettő a másik oldalon pedig 1 kicsike fehér színű folt van. Mi ez?2013. dec. 31. 00:27
11/11 anonim válasza:
A 100% vízcseréd is elég nagy probléma, fogj 2 liter vizet és tegyél bele 1ml húsdarabot, és 1ml tejet azaz 2 ezrelék szerves anyagot, szobahőmérsékleten nézz rá két nap múlva, borzalmas szaga lesz.
Erre utaltak a többiek fentebb, az akvárium baktériumokról szól, miattuk tarthatunk akváriumban halakat, vízcsere az átlag 30% nagyobb probléma esetén 50-60% hogy maradjon a baciknak kaja és ne sérüljön az állomány sem.
Nézd át az akvarisztikai alap ismereteket, akváriumba semmit nem kell tenni. A halakat ki kell emelni és külön kezelni.
Ekkora restartnál sanszos az ammónia és nitrit mérgezés ami a későbbiekben vár a halaidra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!