Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől kezdenek bujkálni a...

MCsperX kérdése:

Mitől kezdenek bujkálni a halak? Van olyan betegség, amitől fényérzékenyek lesznek?

Figyelt kérdés

Pár napja már feltettem a kérdést, de nem sokan válaszoltak, ezért megpróbálom újra. Szóval a zebradániók 25-e reggel óta riadtan bujkálnak, ha közel megyek az akváriumhoz, illetve ha fel van kapcsolva a világítás. (2 hétig semmi bajuk nem volt a fénnyel, fent úszkáltak, sőt, még az ujjaim közül is kicsípték a haleledelt, annyira megbíztak bennem). Az étel sem érdekli őket, csak ha leoltom a villanyt, akkor mernek felúszni, és esznek is.

Sajnos mivel a nap nagy részét az aljzaton bujkálva töltik, és a cpo rákok is ott vannak, elkerülhetetlen volt egy-egy összetűzés. Az egyik cpo rákhoz mikor közel úszott az egyik dánió, elkapta, és a farokúszójából kicsípett egy darabot, amit megevett, és azóta vadászik a halakra, kifejezetten az úszójukat csípkedi. Úgy veszem észre, hogy mintha a halak szája besötétedett volna, meg a kopoltyú környéke is mintha szürkés lenne. Ez valami betegség lehet, vagy a stressz miatt? És szerintetek lehetséges, hogy visszatér a bizalmuk felém? Nem ijesztgettem őket, de 24-én vendégeim voltak, és lehet, hogy ők ijesztették meg, nem tudom.

2013. dec. 29. 18:45
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Szerencsére visszajött a bátorságuk, most már nem olyan félősek, és világosban is feljönnek. Lehet, hogy valamelyik karácsonyi vendégem megijesztette őket, és mostanra dolgozták fel. A sötét szín egyértelműen halványodott, van, amelyikről el is tűnt. Főleg a fejük, kopoltyú környéke volt elsötétedve. Talán a stressztől.

Vettem nekik fagyasztott eledelt, felolvasztottam, átmostam, de sajnos azonnal lesüllyedt, ők meg nem mentek utána (csak az egyik hal). Viszont a halvadász rák úgy bezabált belőle, hogy elmúlt a halak iránti érdeklődése. Azóta naponta levágok egy kicsit a fagyi eleségből, bedobom, és amit nem kapnak el a halak, azzal jóllaknak a rákok.

2014. jan. 3. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!