Hány ml tápot adagoljak?
Aksi:-112l (standard)
Szűrés:-AquaNova NCF-600:-1 liter siporax
-0,5 liter szivacs
-0,5 liter kerámiagyűrű
Világítás:4x24W
Táptalaj:-Tropica táptalaj (2,5 l)
Aljzat:-ADA Amazonia
Folyékony tápok:-Easy Life
-GA Micro
-GA Macro
Növények:-Limnobium laevigatum
-Microsorum pteropus Narrow
-Vesicularia dubyana Christmas
-Rotala sp. green
-Rotala sp. green
-Anubias nana
-Cryptocoryne parva
-Forrásmoha
-Hydrocotyle Tripartita Japan
-Gömbmoha
Co2:-kincs ami nincs :(
Garnélák:-red cherry (ha olyan sok carbo kéne hogy ártanak nekik, maradnának a kisaksiba)
Naggyából ennyi, mennyi tápot adagoljak? (ml/nap)
Én 5re gondoltam de co2 nélkül lehet kár lenne.
Ja és bevan állva a szűrő már az indításkor!
Carbo nélkül szerintem felesleges a táp, az mindenféleképp kell, ezt neked kell eldönteni, carboval kisebb az algásodás mértéke, szebb növények, kevesebb nitrogén marad a macro táp miatt feleslegesen, vagy garnik és velük együtt több nitrogén marad így több tápfelesleg és alga.
Azt is el kell döntened milyen vízcserét gondolsz, a gyári adag szerint 4ml/nap/ az adagod, ehhez 3 ml carbo kellene, ez még belefér a heti 30%vizcserébe.
Ha túl tápozást választod akkor rád és a pénztárcádra van bízva menyi a dózis, carbo esetében 4ml a napi plafon, vagy lehet napi 2x3ml is, elég illékony. G.A tápból nincs különösebb dózis határ, persze az ésszerűség határain belül sokan 3xdózist azaz a te esetedben 12ml/nap.
Túl tápozásnál tápanyagfelesleg van amit drasztikusabb vízcserékkel csökkentenek heti minimum 50% de lehet több is.
Lényegében a tápozást az algásodás és a növények növekedéséhez állítják. Magyarul ez ránézésre megy, nem kimondottan ml/nap, sok nagy növény az sok táp, ha sok az alga kevesebb macro vagy gyakoribb nagyobb vízcsere, ezt neked kell kisakkozni, ha nincsenek élőlények akkor könnyebb, főként hogy a világításod ereje co2- is igényelne.
Mondjuk ha beleolvasol az akvárium naplókba akkor (persze aki befalja) elég sűrűn pusztul ki az egész állomány, nem véletlen hogy a profibbak fotózás előtt rakják bele a halakat (annyit kibírnak)
Nálam van növényes, de az utolsó állatkínzó gondolatom lenne abba élőlényt rakni.
Első kettő héten akkor szerintem mindenből 2 ml/nap lesz,
azután meg 5 ml/nap
GA Micro, Macrora is 1ml/20l/nap van írva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!