Koplaltatás után hogyan kezdjem adagolni a tápot?
Figyelt kérdés
Először csak keveset, hogy szokják, és fokozatosan emeljem az adagot normálig? Bélgyulladása van néhánynak, elég ha egy hétig nem esznek? Spirulina jó lesz kezdetnek?2013. szept. 28. 12:06
1/3 anonim válasza:
Ha egy allatnak belgyulladasa van , minnel elobb fordulj vele orvoshoz. ! O megmondja mit tegyel vele. Koplaltatas ? Egy allatot ugy kell szeretni ahogy van es elfogadni. Inkabb csinaldazt hogy naponta egy picivel kevesebbet kap . Remelem tudtam segiteni.
2/3 anonim válasza:
Bélgyulladás, vagy hasvízkór? A hasvízkór fertőző és ha nem kezeled gyógyszerrel (pl sera bactopur direct) akkor cseszheted őket, hamar meghalnak. Amíg a gyógyszer a vizükben van, addig a kb 5 napig nem kell etetni őket, utána vízcsere és kaját adni, nehogy teljesen legyengüljenek.
De ha nem hasvízkór, csak a táptól van bélgyulladásuk, akkor azt a tápot ne is add nekik, helyette inkább fagyasztott artemiát, cíclops-t, mísis-t, ilyesmiket. Spirulina meg annak a halnak kell, aki mindenevő vagy növényevő, a szimplán ragadozó halak nem eszik meg, tehát attól függ milyen halakról van szó.
3/3 A kérdező kommentje:
Elevenszülők többnyire, guppy, xipho, molly, meg corydorasok és ancistrusok. 2-3 guppy nőstényen, és 1 xiphon vettem észre a tüneteket, amik bélgyulladásra utalnak (fehér cérnaszerű ürülék, gyengeség). Minőséges száraztáppal etettem, nemrég váltottam erre, csak valószínű hirtelen. A guppyk nálam születtek, és előzőleg másfajta tápon nőttek fel mint ami most van, a xiphot pedig pár hete vettem. Fagyasztott artemiával és daphniával etettem már, akkor ezekre visszatérek most. Hogyan csináljam a gyógyítást?
2013. szept. 28. 19:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!