Az akváriumba sok növény kell vagy inkább kevesebb legyen?
Ez elég összetett kérdés, szerintem akvárium és technika függő a dolog.
Az algák és a növények harcba vannak a tápanyagért így kell növény mivel amennyit fejlődik annyival kevesebb jut az algáknak, szebb és egészséges lehet az akvárium.
Van viszont sok negatívum is, nem a növények száma, menyisége lényeges hanem a fejlődési ütem és az állapot. Fontos a megfelelő ültetés, fényerőhöz választott növények legyenek, a tápozás is lényeges, minél több a növény annál erősebb szűrés kell, a növényi hulladék ugyanúgy szennyezi a vizet mint a hal ürülék.
A konkrét kérdésre válaszolva, röviden, inkább kevesebb de makk egészséges legyen mint sok sérült rossz karban lévő, az egész történet a megfelelő világítással indul.
Sok támpontot nem adtál, ha az ormányos márnára alapozunk annak egy 90-100 centi széles akva kell, 10 centi fölött vannak a kifejlett egyedek, szereti a dús növényzetet, csapatban min 5-6 fő az ideális létszám, nálam sokat időznek köveken, erősebb bokros növények levelein, eredeti élőhelyén dániók díszmárnák vannak, szerintem bármilyen hallal elvan.
Pihenőhelyek legyenek nekik, sok vaskos levél, faágak gyökerek, szereti a nagyobb áramlást, fedett akva kell kicsinek hajlamosak ugrani idősebben már nem.
Uborka, saláta, főtt párolt zöldség kell kiegészítő étrendnek. Nálam az uborka a favorit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!