Miért vannak a viz szinén a halak? (kinyomják a kis fejüket a vizből és a mintha levegőért kapkodnának).
Figyelt kérdés
Tegnap este tisztitottuk az akváriumot, nem teljes vizcsere...a kövek stb át lettek mosva ecetes vizzel, jól leöblintettem mindent...azóta a halak, állandóan a viz tetején vannak, valamelyik felfordult és csak úgy volt...mi lehet a baj?2013. dec. 15. 11:13
1/15 anonim válasza:
Nem vagyok szakértő, fél éve van akváriumom, de lehet, hogy nem kellett volna átmosni mindent ecetes vízzel. Milyen szűrőd van, akváriumod hány literes, milyen halak vannak benne és hány db?
2/15 anonim válasza:
Ja és milyen vizet alkalmazol a cseréhez?
3/15 A kérdező kommentje:
kb 20 l-es , van benne pár neonhal, tisztitóhal...9en vannak.eddig semmi gond nem volt velük,állatkereskedésben javasolták az ecetes vizet...de gondolod ha kicserélném a vizüket jobb lenne a helyzet?
2013. dec. 15. 11:19
4/15 anonim válasza:
Szerintem azonnal cserélj egy részlegest. pl ha nincs vízkezelő forralj fel és hűtsd vissza 50% mehetne.
5/15 anonim válasza:
minek kellett az ecet? biztos maradt az eszközön ecet..én simán átdörszölöm sima, tiszta fogkefével ha valami nagyon algás.
6/15 A kérdező kommentje:
állatkereskedésben javasoltak ecetet, nem magamtól használtam...és eddig nemvolt gond ezzel...cserélek vizet nekik
2013. dec. 15. 11:24
7/15 anonim válasza:
szerintem is részleges vízcsere kell.habár szerintem a sok vízcserétől letargikusak lesznek.de most muszáj hogy megmentsd a halaidat.
8/15 anonim válasza:
Desztillált vizet is használsz a cseréhez vagy csapvíz egyből? A szűrőt szoktad mosni?
9/15 anonim válasza:
Ecetet többet ne használj amúgy szerintem :) állatkereskedésben sok hülyeséget mondhatnak.. Pl. amúgy a 20 liter kicsi lesz a halaknak
10/15 anonim válasza:
Mármint hogy ennyi halnak nem ekkora akváriumot kellett volna venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!