200L Aksiba most néztem először a pH-t és szerintem nagyon kemény a vizem. Hogy lehet házilag lágyítani kicsit a vizet?
Nem egy patron, egy komplett szűrő, amit a csapra kell szerelni szerintem.
A gyantát sem a szűrőbe kell tenni, hanem a vízcserénél a víz egy részét kell lágyítani.
Mielőtt lágyítanál, mérj keménységet, hogy egyáltalán kell e.
Lágyítással amúgy sem valószínű hogy bármit is megoldanál.
Ha akarod külön is kipróbálhatod adagolni a káliumot, a linkelt oldalon olyat is találsz.
Bár az EI tápozás arról is szól, hogyan szabályozzuk le a tápokat, tehát alapvetően hülyeség az, hogy annál hú de elalgásodnál.
Az viszont igaz, hogy a fény mennyiséghez kell növényeket választani, ilyen kevés fény mellett tápozhatsz akárhogy, akármivel, a fényigényes növények nem képesek annyit fotoszintetizálni, hogy hasznosítani tudják a tápokat.
Én úgy csinálom, hogy 10 liter vizet kiengedek, majd kiöntök egy másik edénybe 2,5 litert. A maradékba rakok gyantát pumpával, és 1-2 óra múlva visszaöntöm a csapvizet, és az megy az akváriumba. Erdetileg kb 16 nk-s a vizem, így marad 4.
A kemény vízben egyes sók gátolják az egyéb ionok felvételét, és a CO2 is rosszabbul felvehető formában van a kemény vízben. A komoly növényesek ezért lágyítják a vizüket. Nekem pl a lágyítás után egész szépek lettek a növények az az előtti állapothoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!