Vághatok le levelet az anubiasról?
Semmi baja nem lesz, ne aggódj. Nyugodtan vágd csak le.
Viszont az algával érdemes lenne kezdened valamit. Az ecsetalga tetű egy dög. nem egyszerű vele a harc. Az algaevő halak közül szinte egyik se szereti. Én is küzdök ellene, nem is eredménytelenül: egyrészt meg kell keresni és meg kell szüntetni az okát (vízminőség milyen? vízcsere milyen sűrű? mennyire bomlástermékes a víz? milyen a szénháztartás?). Másrészt csak van azért olyan hal, ami komálja. Nekem eddig egy olyan halam volt (azaz van), amelyik elbánik vele: a sziámi ormányos márna, másnéven repülő róka. [link] Nem írtja ki sajnos ő sem, de nullásgépként letarolja rendszeresen. A nyoma megmarad a leveleken, főleg az anubias levelein, de legalább már nem annyira ronda. :) vagy ha mégis, én is levágom az anubiasaim legalgásabb leveleit és kész. Így is burjánzanak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!