Ha egy csőnek plant a neve akkor ugye az nem 6500k hanem kevesebb és csak szépséget növeli fotoszintézisben nem segít?
Ez csak egy fantázia név, ha gyártanék fénycsöveket, én is ráírhatnám, hogy plant. Aztán vagy jó, vagy nem :D
A spektrum karakterisztikája dönti el, hogy mennyire hasznos a növényeknek. A színhőmérséklet meg inkább nekünk, hogy milyen színben látjuk az akváriumot. Én mondjuk láttam 6500 alatti meg feletti színhőmérsékletű plantosnak hívott csövet is.
Lehet annyi, vagy több, kevesebb, sokféleképpen össze lehet rakni.
A fotoszintézisben pedig nagyon is segít, hiszen pont az ilyen plant nevűeket rakják úgy össze, hogy direkt növényekhez, hogy segítse a fotoszintézist.
Az szintén nem befolyásoló tényező, hogy lumenben gyengébbek mint egy semleges 6500-as, mert ami fényt leadnak, az viszont koncentráltan magasabb arányban tartalmaz olyan (vörös és kék) részeket, amit a növények hasznosítani tudnak.
Tehát csak a szem számára gyengébbek, a növények számára legalább olyan erősek, vagy még erősebbek, mint a napfényesek.
A napfényesekben van egy jó nagy adag zöld rész, ami a fényerő nagy részét adja, egy növény viszont ezzel semmit nem tud kezdeni.
...csak nem az odyssea?
Mert annak a plant csöve állítólag eléggé algásít. Megéri kicserélni valami más növényesre, vagy egy ugyanolyan sima napfényesre, mint a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!