Mennyi időnként és mennyit adjak enni egy guppinak?
Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 15:39
1/7 anonim válasza:
Érdemes naponta legalább egyszer megetetni a szép fejlődés érdekében. Mindig csak annyit szabad adni neki, amennyit egyből elfogyaszt!
2/7 anonim válasza:
Hát én naponta 2X adok enni nekik egyszer reggel(7-8körül) ,egyszer este7-8 fele és annyit amennyit kb 2-3 perc alatt megeszik.
3/7 anonim válasza:
Én is régen annyit etettem,rövid odőn belül kihalt az összes több mint valószínű a túletetéstől.Már napota 1 x etetek,semmi bajuk,egészségesek,sőt,ajánlatos napi 1 böjtnap.Én is alkalmazom,tehát 7 nap alatt 6x etetek.Én ezt a módot ajánlom neked,a napi 2 azért is sok,mert van pl aki a 2napi etetésre szavaz.Én a helyedbe a középutat választanám,1 böjtnappal,és annyit amennyi 3-5perc alatt megesznek,de ha ezt megfigyeled,egy idő után "ráérzel" és már tudod találomra is adni.
4/7 Salx Narval válasza:
Ha ennyire bizonytalan vagy, használj süllyedő élelmiszert és etetőtálcát.Ha túl sokat adnál,könnyen kiveheted.Kérd az üzletben,nem drága dolog.SN.
5/7 Salx Narval válasza:
Magad is könnyen elkészítheted,le kell vágni egy üdítős flakon alját 1-2 cm-es széllel és rögzíted egy tapadó koronggal.Célszerű az akvárium tetejéhez közel rakni,a hal beleúszik és ott fog csipegetni.Egy két nap elteltével, már tudod, hogy mennyit eszik.Ha több halad van akkor kettőt is használhatsz.Így a felesleget,könnyen kiveheted.SN.
6/7 anonim válasza:
naponta 1x,annyit,amennyit 5 perc alatt megesznek
7/7 anonim válasza:
Az 5 perc sok!
Az akvaristák zöme túleteti a halait, még akkor is ha ő azt hiszi, hogy nem!
Halfüggő, de kb 1 perc alatt kell, hogy megegyék mindet.
Lehet 3 szor is adni a halaknak, főleg a növendék halaknak, de akkor még kevesebbet.
A természetben se 1 szer zabálnak be.
Az ott maradt kaja pedig akváriumgyilkos!!!!
Nem értik az emberek, hogy a kaja, ahogy bekerül a vízbe, elkezd bomlani, főleg a benne levő fehérje.
A jobb minőségű lassabban, az olcsó gyorsabban.
A fehérje pedig nem tud kirepülni a vízből, hanem ott indít el egy negatív folyamatot, ami erős vagy rendszeres túletetés miatt komoly következményekkel jár.
Éhes halak = kevés gond
Túletetett halak = sok gond
A sügérfélék kivételek némileg, mert nekik nem lehet üres a hasuk! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!