Ha a guppinak leszakad a hatuszonya tovabb elhet vagy milyen baja lehet?
Egy 11L akvariumban 2 xifo 2 tigrisguppi es 2 algaevo van. Nemreg kaptam oket ugy kb 1 hete es a xifom zavarodottan es izgatottan uszakl korbe az akvariumban es ugylehet h osszeverekedet a himxifo a him guppival mert ma reggel eszrevettem h mindjart leszakad a guppi hatuszonya. Mi bajuk lehet a halaimnak?
Nemregiben szuletett nehany kishal nem tudom h melyik szulhetett 3-at kulon tettem es nem tudom hogy a tobbinek mi baja lehet.Kerem valaki segitsen surgos lenne.
Elore is koszonom.
Xipho: minimum 100 liter
Guppi: min 30 liter
Algaevő (gondolom anci): min 90 liter
Beregisztrálsz az akvarista.hu-ra és meghirdeted az összes halad ingyen elvihetőnek. Utána berendezheted az akváriumot artemia tartására, másra kezdő akvarista kezében nem alkalmas egy ekkora edény. Itt a recept:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1..
Vagy veszel egy 50 literes akváriumot szűrővel, világítással, megtartod a guppikat és a többit ajándékozod el. Ugyanezen az oldalon rendszeresen vannak ingyen elvihető guppik, később szerezhetsz párat az 50 literesbe a 2 mellé.
Hát, ezeknek a halaknak most az is jobb lenne, ha elpusztulnának. Sokszor háborodok fenn az állatkínzáson, de ez a helyzet durvább az átlagnál. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de gusztustalan ez a tudatlan hozzáállás, még akkor is, ha csak jót akartak a szüleid. Felelőtlen butaság volt, amiből már nem igazán lehet kilábalni.
Gondolom nincs pénzetek nagyobb akváriumra, azért kaptál 11 litereset. Elajándékozni pedig nem túl korrekt dolog őket, mert 99%, hogy már lebetegedtek a tartási körülményektől, így kárt tehetsz velük más akváriumában is. Fel kell hívni a befogadó figyelmét arra, hogy a halakat karanténozni kell, mert betegek lehetnek. Csak így már ki fogadja be őket...
Mindenképpen vegyél egy nagyobb akváriumot! Ha ismersz olyan embert, ismerőst, akinek van egy nagyobb akváriuma és nincs rá szüksége beszéld meg vele, hogy neked adja-e. Ha kér érte pár ezer Ft-ot, még úgy is megéri, de ez persze az akvárium állapotától függ.
Amúgy a halaidnak az lehet a baja, hogy kicsi a hely!!
Ha tényleg szeretnél halakat tartani szerezz be egy nagyobb akváriumot, mert így elpusztulnak! Vagy ha nem vagy képes nagyobb "valamibe" tartani őket, akkor inkább ne tarts halat! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!