Az akváriumi halak érzékenyebbek az oxigénhiányra mint a folyami vagy tengeri (nagyobb) halak?
Figyelt kérdés
2013. nov. 16. 20:12
1/7 Platypus válasza:
Általában nem. Egy hal oxigénigénye attól függ, hogy a természetes élőhelyén milyen állapotokhoz alkalmazkodott. Az akváriumi halak nagy része trópusi mocsarakból és szerves anyagban gazdag vízfolyásokból származik, ahol nem valami magas az oxigénszint.
De a viszonyításhoz nem ártana azt sem tudni, pontosan milyen folyami vagy tengeri halakra gondolsz. Egy folyó felső folyásánál például kifejezetten magas oxigénigényű halak élnek, egy iszapos lassú szakaszon meg átlagosak.
2/7 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert egyszer egy szupermarketben a kasszánál az előttem álló vett egy halat, gondolom ponty volt. Feltette a szalagra és a hal még élt, csapkodott stb. Ebből következtetni lehet arra, hogy elég sokáig bírhatják levegő nélkül. Ugyanakkor egyszer egy ismerősöm kivett egy akváriumból egy aranyhalat "kíváncsiságból", és a hal néhány másodperc után meghalt. Ebből gondoltam.
2013. nov. 16. 20:42
3/7 anonim válasza:
Az átlagos akváriumi halaknál a ponty és az aranyhal is sokkal több oxigént igényel.Az más hogy a ponty vergődik a szatyorba ami egyébként állatkínzás de a attól függetlenül hogy szárazon elkínlódik sokáig normális vízben sok oxigént igényel.És nem csak azért mert nagy hanem mert a hideg vízben több az oxigén általában.
4/7 Platypus válasza:
Megfelelő körülmények között egy aranyhal is képes órákig életben maradni szárazon. Az ismerősöd halálos sérülést okozhatott a művelet közben.
5/7 reptoid válasza:
Az biztos. Kiskoromban mikor vettünk élő pontyot, akkor az még elvolt simán egy napot a fürdőkádban, pedig szárazon hoztuk haza, és még lehet fejbe is húzták a boltban.
6/7 A kérdező kommentje:
De milyen halálos sérülést okozhatott? Az által, hogy megfogta?
2013. nov. 16. 22:25
7/7 Platypus válasza:
Nem voltam ott és nem vagyok látnok sem. Ami viszont tény, hogy néhány másodperc levegőn meg sem kottyan egy aranyhalnak. A hal halálát valami egészen más okozta.
Ezt az oranda aranyhalat például hosszú percekig műtik levegőn, és utána vidáman úszkál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!