Milyen akváriumi világítást vegyek?
az akvárium 126 literes
80cm hosszú ,35cm mély, 45cm magas.
növények egyenlőre nem tudom milyenek lesznek de úgy gondolkodjatok hogy nagy fény igényű. Én a világításhoz nem sokat értek szóval csak ti tudtok nekem segíteni mert a bolti eladóval már a szűrést is megjártam. fontos hogy jó világítás legyen és ne kerüljön 2 fénycsővel együtt többe mint 20ezer ft. Köszönöm!!!
"fontos hogy jó világítás legyen és ne kerüljön 2 fénycsővel együtt többe mint 20ezer ft"
2 csővel nem tudsz elérni nagy w/l-t, 24 wattos 55cm-es cső férne el. A kövi T5-ös már 85 cm hosszú, az kilógna.
Tehát ha beraksz 2db 24 wattosat, az 48 watt, tehát 0,38 w/l, ez inkább az alacsony fényigény, talán ha egyéb körülmények jók, pár közepes fényigényű is megél.
Barkácsolással lehetne megoldani olcsóbban.
Azt hiszem van 15-20 ezer körül 2 fénycsöves armatúra, ha az elég esetleg, más linkel, az nem az én asztalom.
Hát nagy fényigényű növényekhez 20ezer Ft-os világítást nem nagyon fogsz találni szerintem, ráadásul a nagy fényigényű növények igazából már CO2-t is igényelnének ami nem olcsó mulatság. Plusz ha két fénycsöves armatúrában gondolkozol az max 2*39W ami megint karcsú nagy fényigényhez ráadásul most hogy nézegetem rá se megy a 80 centis akidra. A 80 cm szerintem a lehető legroszabb hossz választás. Mondom ezt én akinek szintén 80 centis az akija. :D Erre max 2*24 W armatúra megy rá ha gyáriban gondolkozol. De ez is sok választási lehetőséget kínál. Rengeteg növénynek elég ez a fény.
Itt pedig egy link egy szerintem ütős kis világításról ami nagyon jó árban van most.
Ha ilyen igényesebb növényeket akarsz, ne a világításon spórolj.
0,38 W/l melett felesleges kb a CO2 adagolás. Maximum carbonak lenne értelme.
Ha növényezni fogsz, gondolj az eddigi költségkeretedre, és szorozd meg kettővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!