54 literes akvárium berendezés, halak (többi lent, mert hosszú lesz)?!
Na, legközelebb számozd meg a kérdéseid, mert mire a végére érek, elfelejtem az elejét.
Na, hirtelen próbálok válaszolni amire tudok.
Maga a szett gagyi, de a 400 l/h-s belső pumpája jó lesz a külső hajtására, nem kell pluszba fan1
54 literbe ne nagyon ugrálj, 1, max 2 faj, de inkább 1 legyen.
Mehet a boraras, meg pár db hím mondjuk 6-4 arányban. Több már zsúfolt lenne szerintem. Nőstény nem feltétlenül kell, nem veszekednek.
15 watt tényleg kevés, ha van barkácskedved, berakhatsz még egy 15 wattost a tetőpbe, vagy kilógva 18 wattost(mint én, ugye 60 x 30 nekem is a tetőm, csak az enyém 40 centi magas)
Minél nagyobb akvárium jó a halaknak. Véleményem szerint kis akváriumban azért nem nőnek meg - ha nem az ammónia miatt - mert a sok fordulás sok energiát vesz el.(gondolj arra, melyik fárasztóbb: lassan, egyenesen futni 5 percet, vagy 5 percet ingafutásban?)
A guppi nem hosszúkat úszó hal, mint pl a neonhal, ezért 54 liter jó lesz a 3-4 cm-es hímeknek.
Kell nekik növényi táplálék, ha ezt egyáltalán nem kapják meg, esetleg ehetnek akváriumi növényt is. Én még nem láttam, inkább algát szeretnek nyalogatni. Minden esetre kapjanak néha forrázott spenótot, salátát, meg adj nekik algatablettát.
Igénylik az élő tápálékot.. Minden hal élőt eszik a természetben, de a fagyasztott tápok tápanyagban élőével megegyezők, mivel gyorsfagyasztottak, és azok biztonságosak is, azokat add inkább.
1. 6 boraras, mivel ők a rajhalak.
2.nem kell
3. jávai moha, valliznéria, gömbmoha, cryptocoryne-félék: (pl.) wendt vízikehely, hólyagos vízikehely. Hirtelen ennyi.
4. Ehhez nem értek, az én 12 literes szűrőakváriumomat is 4 mm-es ből csinálta az üveges, gondolom az akvárium csinálói így akartak spórolni. De hogy ez biztonságos-e nem tudom.
5. Az üresjáratnak pont az a lényege, hogy a szűrőben(és mindenhol persze) megtelepedjenek az oxidáló baktériumok.
6. Műanyag cső kell(szilikonos?)
kifelé inkább biztosítsd túl, 2 vastagabb cső is mehet.
befelé természetesen akkora, mint amekkora a pumpa végére rászorul.
Ne akvarisztikai boltban vedd hanem obiban, vagy háztartási boltban.
Ami az akvariszikásban 600-700 ft, a háztartásiban 150.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!