Valaki tud segiteni? Vörös alga és zöld fonalga jelent meg az akváriumban. Szürés külső /1100-as/+ belső (100) Vizérték NO3: 10 NO2 0,5 ph:6,8 gh :7 kh3 foszfát tesztem nincs.
Vizcsere heti 30 %. Világitás 2x24 W daylight csővel, 120 l-es akvárium ami nincs tultelepitve. Soha nem találkoztam még vörös algával ami inkább bordó szinü. Van benne otoc.
4 db amano is. Talaj pro soil.
Édesvizi akváriumban is lehet vörös alga?
Hogy néz ki? Mint ilyen takony a talajon, köveken, vagy vörös szálak?
A növényt amin volt már kidobtam bár a red moor fán is látok egy két szálat.Érdekes mellette pedig penészt látok a fán.Pedig ez a fa évekig volt egy másik akváriumomban,
és soha nem tapasztaltam se penészt se ilyen algát. Képet sajnos nem tudok csinálni róla. Már öt éve van akváriumom, de most vagyok a leg tanácstalanabb, hogy mit tegyek.
A ciano az takony állagú.
A szálas alga az más, azt ki tudnád írtani másképpen. Nálam egyszer akkor nőttek olyan vöröses szálak egy faágon, amikor beleöntöttem a vízbe rendes szárazföldi növényekhez való növénytápot. Gondolom túltápoztam, vagy sok nitrát került bele, vagykitudja. Azt csináltam hogy 2 naponta 50%-os sok vizet cseréltem, ezt vagy úgy 4x biztos, a faágat meg kivetem és lesúroltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!