Milyen algaevő halak vannak, amelyek megmaradnának aranyhal mellett (hallottam, hogy megteszi a kisebbeket)?
Valahogy a kérdés után úgy cseng a fülembe, hogy nagyon kis akváriumban vannak ezek az aranyhalak. Mi az, hogy a kisebbet megeszi? Nem lehet összetenni sem őket. A díszhalboltban kapható algaevők meleg vízi fajok, az aranyhal meg erősen hideg vízi.
Gondolod, hogy egy aranyhalat ami télen elvan a jég alatt össze lehet tenni egy trópusi, 30 fokos vizekben úszkáló hallal?Az aranyhal már a 22-23 fokos vizet is rosszul tűri. És a boltos néninek nem hiszünk.
És külső szűrő kéne. A hal mérete és optimális esetben az akvárium nagysága miatt. Ezt olvasd el, és vedd úgy mint a Szentírást.
Az aranyhal 30 cmesre nő!!, [link]
Na: oké.
1: akvárium: nincs még meg, amúgy 37,5 literes, persze, nem nagy (boltos néni azt mondta, 34 halat lehet bele tenni, gondolkoztam rajta, hogy feljelentem).
2: aranyhal: képzelj el egy arcot, olyan buta és értetlen mosolygással, és úgy olvasd el ezt a mondatot: 'de ezek ez aranyhalak ott a boltban nem voltak nagyobbak 6-7 centinél...' Oké, lehet, hogy kicsik voltak, de mondom, ez elvileg nemesített fajta... (boltos néni szerint egy évig élnek, én meg 10 évet olvastam, onnantól kezdve gyanakodtam)
3:Olvasom, mint a szentírást!
4:Tehát a kettő hal nem megy össze, megértettem, de: akkor szegény aranyhalak hogy lesznek képesek elviselni, ha a alkásban tegyük föl, nyáron, 25 fok is van, és a víz előbb-utóbb (lásd: jún-júl-aug)felveszi ezt a hőmérsékletet... Oké az árnyék, oké minden, csak hát... Tegyek bele processzorhűtőt?
5: Köszönöm a válaszokat, amik idáig jöttek, és amik jönnek még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!