Almacsiga hogyan szaporodik?
Sziasztok kb 2 hónapja van akvárium a birtokunkban.
Van néhány hal fajta benne (guppi, anci házmester)
látványoságképp vettünk 3db almacsigát, és maláj tornyoscsigákat elég picik voltak, de mostanra szép nagyok lettek!
Ami a lényeg hogy már vásárlás után 1-2 nappal már találtunk benne kis csigákat, valószinüleg kis almacsigákat, de úgytudom hogy petét raknak. akkor ez hogy lehetséges. már különraktam a csigákat másik akváriumba, és ha találok kiscsigákat akkor mindig kiveszem őket. de nagyonsok van, a maláj tornyoscsigákat meglehet külömböztetni (ugyanugy néz ki mint a nagy csak pici) Petéket nem láttam hogy rakott volna.
akkor hogy kerültek bele??
Köszönöm az épitő jellegü hozzászólásokat!
Növényen voltak biztos.
Az almacsiga az akvárium vízszintje fölé (akvárium üveg, növények levele) rakja le petéit. A nőstény a tojásokat egyenként rakja le és erősíti őket egymáshoz egy szilárd csomóba. Fontos, hogy a peték ne száradjanak ki, de ne is fedje őket víz, mert a kis csigák megfulladnak. A kis almacsigák 10-12 nap alatt kelnek ki, és a vízbe beleesve kezdik meg életüket.
Köszönöm asegitséget!
Rákerestem a neten a hólyagcsigára és a postakürt csigára ( tányércsiga)
Valóban olyanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!