Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az almacsiga milyen gyorsan...

Az almacsiga milyen gyorsan szaporodik?

Figyelt kérdés
Mennyi időnként és hány csigát "csinál"?Ha egyetlen egyet veszek az ugye nem képes szaporodni,merthogy elvileg hímnőstény vagy mi a neve,szal hog hím is meg nőstéyn is,vagy rosszul tuom,kérlek világosítsatok fel.Egy kis aksiba szeretnék,azért h a maradékot megegyék.
2009. jún. 5. 19:00
 1/5 anonim ***** válasza:

...a hímnőstény az azt jelenti, hogy ha két csigu találkozik, mindkettő megtermékenyülhet...és ittvan az evolúció csodás kutymorgója elásva tárám: ha egyedül van? kipusztul? neeeem! bizonyos körülmények között a csigó megtermékenyíti saját magát! jóóóó mi?

...

node a kérdésedre: nemtom...nekünk volt egy és lett belőle sok(lehet, már megtermékenyülve vettük) és nem csak a maradékra fájt a foguk....(voltak reggelre döglött halaink (bár senkiseláttadenemtom...)

...

Tanácsom: ami nagyon bevált maradékoskérdésben: algázóharcsa... olyan kis biológiaiporszívó, szuperjól takarít, bár nem oly impozáns mint egy szép érett almacsiga, de az a zakváriumod falát is lepucolja és nem szaporodik úgí mint a csiga, és nem okoz "meglepetést"...egész napját felületretapadva tölti és "lakmározik" ja, és túléli az összes díszes társaságot :)

...csak próbáld ki , sokkal jobb, mint az almusz...

2009. jún. 5. 19:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Van algaevő harcsám,a nagy aksiba,de a kicsibe kellett tennem a nőstény bettámat mert mindenkire rárontott.Nem tudok halat tenni mellé,a körülmények sem olyanok,és az elsaporodó csigákkal már volt bajom,ezért érdeklődtem ez iránt.Am mien gyorsan szaporodtak el,vagyis az az egy?és könnyen megszabadultál volna tőlük?Tehát már kiskorukba is elég nagy ahoz hogy ki tudd venni,nem ugy mint az a tornyoscsiga,mert azzal jol megszivtam.Miattuk kellett ujrakezdeni az aksim.Amugy nem hiszem hogy a csiga megölt volna egy halat is,max a döglöttre mászott rá,hisz nem ragadozó,meg mennyivel gyorsabb egy hal mint egy csiga.a csiga nem is úszik.minden esetre köszi
2009. jún. 5. 19:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Az almacsiga atöbbi csigától eltérően nem hermafodita hanem külön van him és nőstény.

De szerintem ne félj a kis csigáktól, mert ha netán lesznek is habfészket kell keresni és ha azt kiveszed már nincs baj.

2009. jún. 6. 08:04
 4/5 anonim ***** válasza:
nekem is volt tobb is de sosem szaporodtak
2009. jún. 6. 12:08
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi hasznosinfok voltak:),csak most eldönthetem h himis nöstény is vagy csak az egyikXD köszi minden esetre
2009. jún. 7. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!