Jobbak az újabb szériás Eheim külső szűrők a Classic szériáknál?
Nem jobb egy egyszerűbb szűrő, kevesebb hibalehetőséggel?
Például az ADA Jet szűrő is mintha az Eheim Classic szűrőkre hajazna. Kicsit parasztvakításnak tűnnek nekem ezek a mindenféle extrák amiket az újabb szűrők tudnak. Végül is csak az lenne a lényeg, hogy x teljesítménnyel, átnyomja a vizet y mennyiségű szűrőanyagon és kész. Kíváncsi lennék olyanok tapasztalatára, akik használtak régebbi és újabb szériát is.
(Egyébként van tapasztalatom külső szűrőkkel, Atman cf-1200, Tetratec ex1200, azokon is pl a pumpát csak felesleges hibalehetőségnek látom).
Amúgy most egy 100 literes aksihoz keresek szűrőt, Atman, Tetratec, Eheim vonalon. Más márkákkal nem kísérleteznék.
Én személy szerint utálom kezelni az eheim classic szűrőket. Egy ideig volt nálam egy és minden egyes alkalommal amikor hozzányúltam szétáztattam vele a lakást. Az egyik cső fent, a másik lent csatlakozik a tartályhoz. Ha nem vagy nagyon óvatos és tartod mindig felfelé a csöveket, akkor a simán kifolyik belőle minden amikor szétszeded a gyorscsatlakozót. Lehet hogy én vagyok béna, de nekem kellett volna még egy kéz hogy a szétszedést meg a csövek felfelé tartását is megoldjam egyidőben.
Ezzel együtt egy jó kis szűrő, csak ha béna vagy mint én és parketta van a padlón, akkor nem szerencsés választás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!