Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 54 literes akváriumhoz milyen...

54 literes akváriumhoz milyen belső szűrőt ajánlotok?

Figyelt kérdés
Most van benne 2db Aquael 400l/h-ás, de úgy látom nem sokat ér.

2013. okt. 20. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:

A 2 db 400 l/h az feleslege és nagyon sok.

Még egy is, ha jól működik.

A rotorja volt takarítva?

Hány éves szűrő?

Mit jelent nálad az hogy nem sokat ér?

Eheim 2008 vagy 2010 bár ez utóbbi elég ormótlan bele

Én az Aquael-t javaslom, mert az karcsúbb.

A lényeg, hogy 200-300 liter/óra körüli legyen.

2013. okt. 20. 10:30
 2/6 Pendulum92 ***** válasza:
Gondolom biológiailag érti, hogy nem sokat ér. A l/h ebbe nem sokat szól bele. Elvileg 2 db belő szűrőnek már valamire leégnek kell lennie. Nem vagy túltelepítve?
2013. okt. 20. 10:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja halpusztulás vagy ilyesmi egyáltalán nincs, és nem is volt. Felváltva kinyomkodom a szivacsukat hetente. Arra értettem, hogy nem szedik össze a lebegő mechanikai koszokat. Szóval ott van valami kis kajamaradék mellette 1 cm re, es nem húzza oda a szivacshoz. Nem tudom biológiailag mennyit érnek, én csak a külső szűrőknek hiszek.
2013. okt. 20. 10:48
 4/6 Pendulum92 ***** válasza:
Akkor csináld úgy, hogy az egyik belsőt lefelé irányítod, ha van hozzá ilyen kis terelőlapát. Nem a szívóerejükkel szedik össze a koszokat, hanem az áramlás odaviszi, és kb 1cm-ről felszívják.
2013. okt. 20. 13:15
 5/6 YourDestiny ***** válasza:
Egy oldalon van a két szűrő? Ne egymással ellentétes oldalra rakd őket.
2013. okt. 21. 18:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Persze, hogy egy oldalon:DdDDde most mar hable segített hogyan csináljak szűrőakváriumot.
2013. okt. 21. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!