Bármilyen agyaggolyó megfelelő akvarisztikai használatra is?
Igazából még a sötétben tapogatózok, mert azt sem tudom, hogy van-e több féle.
Egy növényes szűrőegységet akarok csinálni(inkább felfejleszteni) a nitrát megkötésére, balkonládában, és ebbe kéne aljzatnak.
Kell valamire figyelnem, vagy csak bemegyek az obiba, és veszek egy zacskóval?
Szobanövények alá tökéletes a nagy kertészeti agyaggolyó, nem kicsi előnye számomra, hogy kb 100-150 ft kilója. Csak arra kell, hogy valamiben álljon a növény.
Arra vagyok kíváncsi, hogy szabadul-e fel belőle valami káros anyag. Bár nem hiszem, de azért megkérdezem tőletek.
A manado az 2mm-es agyaggolyó, viszont teljesen gömb alakú szemekből áll, nemtudom itt mennyire látszik:
Lehet kapni még ilyen agyag szecskát is ami nem teljesen gömb és tán picit nagyobb:
Amit te őrölsz, abban szerintem fognak maradni élesebb darabok, amik a harcsák hasát felsérthetik. Mármint ha az akváriumba szórod talajnak és raksz bele harcsát is.
Ha nincs harcsa akkor jó persze, pl diszkoszok, vitorláshalak nem fekszenek a földre.
Kicsit azért csap alatt át kell mosni, mert a nagy golyó is olyan hogy porzik, meg ha apróra darálod, akkor is maradnak benne porok. Teljesen nem tudod kimosni, csak a lényeg kisebb porokat nem érdemes beönteni, mert azok le sem merülnek szerintem. Ott fog lebegni a por a víz tetején ha nem mosod át.
Köszi, a kalapácsos okos megoldás:D
Jó lesz nekem a nagy golyó, mert ha széttörném, akkor a szögletes szemcsék miatt jobban összeállna az egész, és nem úgy áramolna a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!