persze,hogy lehet :) félbevágott kókuszdiónak a héja,pvc lefolyócső kivagdosva befuttatva mohával,kövekből építeni,üreges fadarab stb csak a kreativitásod szab határt :) a lényeg,hogy olyan anyagokat használj amiből nem oldódik ki semmi káros anyag.
2009. nov. 8. 15:49
4/8 anonim válasza:
Persze, ha értesz a műgyantához.. nézz körül a neten.. de r*hadt sok idő, és kell egy kis szobrászi véna.. (műgyantából meg kerámiából készül egy csomó ilyen akváriumi dísz, meg háttér is.. meg hungerocell+betonból.:D és ez most komoly) A kerámiát nem ajánlom mert azt kikell égetni..
Ha meg valami olcsóbbat akarsz, olyan dolgot keress ami nem bomlik szét a vízben, vagy nem szivárog belőle semmi mérgező. pl: búvóhelynek is tökéletes a akácgyöker, szõlõtõke, amit ha elég kitartóan áztatunk, lesüllyed az akváriumban, és szép díszé is válik az akváriumban.
2009. nov. 8. 15:52
5/8 anonim válasza:
Persze:)
Nekem sok éven keresztül volt akváriumom:)Úgy csináltam,hogy 3 kődarabot alaposan lemostam(vigyázz a vegyszerekkel!!A halak nem szeretik:P),és kettőt letettem az akvárium aljára,a harmadikat pedig ezekre rá.A harmadik jó,ha viszonylag nagy és lapos.Ezen kívül van az. ún. vízimoha,ami terjedelmes,könnyen megél,sok oxigént termel,és imádnak a halak benne bujkálni.Nagyon megéri!:)Ezek a legjobbak,de a többi vízinövény is ad valamennyi búvóhelyet.Sok sikert:)
2009. nov. 8. 15:53
6/8 anonim válasza:
Szia!A Gyökerekkel vigyzz.A szőlőtőkét pl 1 hónapig kell áztatni,hogy tutira ne ázzon ki belőle semmi,viszont megéri "fáradozni"/várni,mert ngyon jól mutat az akváriumban.Továbbá:Bujkálónak tehetsz be virágcserepet,ahogy már leírták a kókusz dió héllyát átalakíthatod olyanra hogy be tudhanak menni a halak meg ki,furkálsz rá pár lukat.Köveket egymásra borogathatsz,Az a bizonyos moha amit leírtak az a Jávai moha.Én a boltban vehető csőre tettem rá,és nagyon jól néz ki.A hosszu szálú növényekben szeretnek bujkálni a halak,mint pl a Valiznéria.A köveknél higyelj,hogy semmi amit beteszel az akváriumba,nem lehet meszes,mert kiázik,és nehezíti a vizet,és mebetegszenek a halak.Most nem jut több az eszembe.Amugy semmit ne tisztíts meg vegyszerben,és ami vegyszerrel érintkezett,ne használd fel(kövek esetében pl) és ha olajos a tárgy vagy valami,akkor sem használható.Hogy meszes e a kő amit kiválasztottál ahoz be kell tenni ecetbe,és ha pezseg akkor meszet tartalmaz.Szia Lucky
2009. nov. 8. 18:03
7/8 anonim válasza:
Jah,amugy még esetleg be is vonhatod azt a már emlegetett PVC csövet valamilyen ragasztóval,ami nem árt,és belehempergeted egy adag akváriumi homokba,és mindjárt pofásabban néz ki.
2009. nov. 8. 18:31
8/8 anonim válasza:
A gyökerekkel vigyázz, mert ha egy hónapig áztatod, akkor hiába teszed be a dél-amerikai halaid nagy örömére, már nem fogja savanyítani a vízet!
Vegyszerzett gyökereket én nem tennék akváriumba, tisztákat pedig a halak igényei szerint kell/nem kell áztatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!