Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az akvárium belső részéről,...

Az akvárium belső részéről, hogyan tudnám eltüntetni a vízkövet úgy hogy, ne tegyek kárt az élő világban?

Figyelt kérdés
Már megnéztem minden értéket. És a ph a kh és minden a megfelelő volt a vízben. Mitől lett vízköves?

2013. szept. 30. 17:03
 1/5 YourDestiny ***** válasza:
Nálunk 2,5 a karbonátkeménység, mégis vízköves lesz az üveg, igaz szépen lassan. Engedj le a vízből egy keveset, aztán ecettel, simán vagy vízzel hígítva szépen lejön. De a vízbe nem menjen. Utána jól áttörlöd és felengedheted vissza, ameddig volt.
2013. szept. 30. 17:14
 2/5 Pendulum92 ***** válasza:

A víz párolgása során akármennyi is a víz keménysége, ott fog maradni a kicsapódott anyag. Tehát ha lágy a vized, idővel akkor is megjelenik a vízkő.

Az eltávolítást YD leírta.

2013. szept. 30. 17:20
 3/5 Pendulum92 ***** válasza:
Úgy értem, ha van benne keménységet okozó só. Deszt vízből nem csapódik ki semmi.
2013. szept. 30. 17:20
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm az válaszokat :) Mindjárt kezdem is a tisztogatást.
2013. szept. 30. 17:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Én minden héten, amikor megejtem a részleges vízcserét, letörölöm ecetes vattával a vízkövet. Utána kétszer sima vizes ronggyal, és kész is van.
2013. szept. 30. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!