Kis akvában egy hal a vízminőség miatt nem nő meg. De ha valaki csinál egy hiper-szuper vízcserélő rendszert hozzá, akkor megnő?
Nem nő meg, és nem a vízminőség miatt.
Ezt hívják bonszáj nevelésnek. A kis térfogat miatt "besült" fejletlen marad a hal.
Elég abszurdan hangzik, de lehet, hogy mégis látja.
A tengeri halaknál olvasom mindig pl hogy tengerben 30 centisre nőnek, fogságban meg 8 centire max. De mért, fogságban mindenképpen ammónia mérgezésben élnek? Ha valaki ott lakik a tenger mellett és minden nap hordja nekik a vödör vizet, akkor is? Szóval én nem tudom.
Viszont olyan példát is hallottam(itt nemrég), hogy 18 literesben az anci 9 centisre nőtt. Ha igaz ez az akvárium mérete határozza meg a hal méretét, akkor nem lehetne ellenpélda. Az én meglátásom az az, hogy több tényező is közrejátszik abban, hogy mekkora méretűre nőnek a halak.
Lehet, hogy egy fontos tényező épp az akvárium méretével van szoros kapcsolatban, de akkor sem maga az akvárium mérete a döntő, hanem amit az okoz.
Gondolj bele, egy panellakásban is ugyanakkorára nő az ember, meg egy 500 nm-es palotában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!