Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ki fog égni az akváriumomban...

Ki fog égni az akváriumomban a fénycső?

Figyelt kérdés
Ma hazajöttem, és hallom, hogy valami zúg. Benézek az akviba, hát látom, hogy vibrál a fénycső, és elég hangosan zúg, meg remeg. Megfogom a tetejét, az aksinak, és érzem, hogy remek+vibrál+hangot adki. És a neoncső ami 45cm hosszú, már a jobb oldalt 4cm nem ég. Csak ilyen nagyon de homályosan, de inkább nemég. A fénycső nem márkás, aksival vettem olyan fél éve. Tönkre fog menni? Megtudom valahogy javítani, vagy jobb ha veszek egy másikat?
2009. nov. 3. 13:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Na, ezegy: Polam 6500 as 15W-os T8 as cső.

Ahol nem ég, ott olyan, mintha kormos lenne, tehát tiszta fekete.

[link]

2009. nov. 3. 15:04
 12/19 A kérdező kommentje:
És ez megadta magát... lekapcsoltam, és nem kapcsol be...:(
2009. nov. 3. 15:06
 13/19 anonim ***** válasza:

Még mindig azt tudom mondani hogy vegyél egy újat. Ha azzal is vibrál, vegyél egy gyújtót (100Ft-ot tétel), ha akkor is vibrál, akkor a tekerccsel lesz gond. Bár ez nem valószínű. Ezt kicserélni sem egy nagy összeg alkatrészügyileg, pár száz Ft. Vagy elektronikus előtét esetén néhány ezer. (Ha már úgyis cserélni kell, érdemes erre cserélni.)

Szóval első az új cső!

2009. nov. 3. 22:35
 14/19 Salx Narval ***** válasza:
A burkolat alatt azt értettem, hogy az elektromos berendezések védett helyen vannak e,vagy esetleg szabadon.Van e páramentes foglalata,vagy csak sima fénycsőfoglalat.Vagy páramentes foglalatot,vagy zárt armatúrát kell használni.Ez a cső, már nem jó semmiképp.Ha az új patronnal működne, akkor se használd már. Nem a csövet kellett volna lefényképezni, hanem a komplett lámpatestet.Vegyél csövet és gyújtópatront,cseréld ki őket és a csere után kiderül, hogy van e más meghibásodás.De valószínűleg működni fog.
2009. nov. 4. 01:18
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha viszonylag új és gyári a cucc, akkor 99%, hogy páramentesített foglalatokkal szerelték és van burkolata.

Amúgy ha a fénycsőnek így elkezd feketedni a vége, az nem jó jel. ---> Csere.

2009. nov. 4. 08:56
 16/19 A kérdező kommentje:
Kösz, már vettem ujjat, ennek semmi baja. Azt mondták a boltba egyszerűen kiégett...
2009. nov. 4. 14:49
 17/19 anonim ***** válasza:
Elmondásod alapján jobban teszed ha kicseréled a fénycsövet.Javítani nem lehet és sokkal szebb látvány nyújtanak a halaid is majd.
2009. nov. 11. 12:05
 18/19 anonim ***** válasza:
Előző! Pont előtted írta a kérdező, hogy kicserélte.
2009. nov. 11. 13:37
 19/19 anonim ***** válasza:
Nahát tényleg!Hogy mik vannak???!
2009. nov. 12. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!