Ez milyen fajta csiga?
Pár nap alatt ellepték ezek a csigák az akváriumomat rámásznak a növényekre és teljesen megeszik azokat, nagyon sok van belőlük lehetnek kb 100-an és látok egészen picicket is valaki segítsen hogy milyen csiga ez és hogy hogylehetne őket "kiírtani" bocsánat a kifejezésért de teljesen tönkreteszik a növényeket az összes lyukacsos lett
Postakürt csiga, nálam is volt.
A sok táplálékon tudnak elszaporodni, túl sok lesüllyedt halkaja, stb. Alapból nem tudnak enni növényt, mivel algaevésre alkalmas szájuk van, ha üvegen mászik te is meg tudod figyelni. Tehát egészséges növényt nem eszik, csak már az elhalt részeket fogyasztják.
A növényeid valami más miatt lyukacsosodnak, és ők ezeket a részeket eszik ki, nem okoznak direkt kárt.
Amúgy meg ha zavarnak, törd össze a házukat, a halak előszeretettel elfogyasztják őket.
Amit Pendulum92 az teljesen használható módszer:
Nem rég költöztettem át a halaimat növényestől, süncsigástól és garnélástól egyik akváriumból a másikba. Az aljzatot és a vizet meghagytam az üres akváriumban, hogy a maradék red cherry ivadékokat is ki tudjam szedni, amikor látható méretűre nőnek. Néhány nap múlva vettem észre az első hólyagos csigákat a garnélabébik mellett... mivel nem volt konkurencia a kajáért, el tudtak szaporodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!