Kell-e nagytakaritás 45l. Akváriumomban?
Kb 3 hónapos még csak az aksink. Kicsit sok a hal. Öszz:12.
3platti,3dánió,3szumátrai,3algaevő. Heti vizcsre kb 12 liter. Aljzat porszivóval szivom le a vizet,de elég sok a kavicsban a leülepedett kosz,ezt olyankor látom ha kijön egy növény és vissza rakom és felkavarodik jobban a kavics.De eddig nem volt semmi komoly gond,nem volt pusztulás,plattim szült is de sajna kannibalizmus volt.., a viz is mindig szép, világitás reggeltől estig,jó pár növény kb10 tő,aránylag szépen nőnek tápszert kapnak. Minap láttam egy kissebb virág levelén fekete (szerintem) ecsetalgát. Ezt a növény kivettem,remélve hátha a többin nem lesz. Ha 1 levélen van akkor a többin is lesz? Mit tegyek ellene?
És gondoltam,hogy hétvégén csinálnék egy teljes kipakolást átmosást. Szerintetek kell? ? ? Ha igen akkor kavicsot újat vegyek vagy inkább ezt mossam át?
áhh nem szabad teljes takarítást csinálni egy működő akváriumban milyen a talajod kb hány mm-es
am valszeg ja az egész nővényen elterjed ha ecsetalga de am nálam is volt azt sikerült kiirtani am milyen nővényen és mekkora a világítás
Nem kell teljes takarítást csinálni SOHA.
Egy jól beállt rendszerben nincs szükség ilyenre.q
Világitást nem tudom mekkora,beépitett-gyári.
Aljzat kb 2-3 cm apró kavics.
Én is azt olvastam sokfelé hogy nem kell teljes soha, de nagyon fel zavarodik ha a vizszivóval fel mozgatom, vagy bármi mozgatásra.
Most néztem a fekete aljzat kavicsot(1-2mm) ,bazalt vagy mi... Az jó? Lehet kicserélném.
a bazalt nem a legjobb
ami jó az a zúzott lávakő de ez az algaevők miatt kilőve sóder is jó de van gyári is a jbl manado viszonylag olcsó és jó is sokan használják
neked kb 5-6 liter kell ez attól függ hogy milyen vastag talajt akarsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!