Encsi970320 kérdése:
Rendeltetek már internetről bármilyen akvarisztikás
dolgot?
1/19 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy ha rendelt is valaki, jó állapotban érkezett meg? Annak is örülnék ha linkelnétek valami jó oldalt, oldalakat ahonnan érdemes rendelni.:)
Én mindig mindent netről rendelek, de akváriumot pont nem. Szettet eleve nem is kéne rendelned, mert pénzkidobás. A szűrésük, világításuk gyenge, plusz költségekbe kell bonyolódnod. Szóval a legjobb, ha rendelsz szűrőt, világítást, akváriumot pedig ragasztatsz egy üvegessel. Ha nem, rendeld netről, de külön, ne szettben.
2013. aug. 25. 15:58
Pl:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezek megbízható oldalak.
Komoly szett pedig nem igazán létezik. Ha komolyat akarsz, (vagy egyáltalán működőképeset) akkor külön-külön kell megvenni mindent, és úgy összerakni az akváriumot. A szettet meg mielőbb felejtsd el.
2013. aug. 25. 16:03
Az akváriumot és a bútort innen rendeltem, sztem az ő áraik a legjobbak: [link]
A többi hozzávalót a Greenaqua-tól, vagy az Aquadepo-tól rendeltem.
Szettet nem érdemes venni, mert annak az áráért már sokkal jobb technikával össze lehet rakni az akváriumot, ha magad vásárolod össze.
2013. aug. 25. 18:14
Én személyesen vettem az akvariumpluszban akváriumot és nagyon szép akváriumai vannak, lecsiszolt élekkel. Onnan bármikor mernék rendelni.
2013. aug. 25. 19:04
6/19 A kérdező kommentje:
rendben van, szettet akkor nem rendelek, külön külön rendelek majd akkor, köszönöm a segítségeteket!
7/19 A kérdező kommentje:
szóval pl. ha egy ilyet rendelek
[link] akkor abba kicseréle az égőt az úgy jó? Persze úgy hogy veszek bele szűrőt+fűtőt külön.
Én akváriumot és külső szűrőt rendeletem.
Minden megérkezett épségben, nem volt semmi gond velük.
2013. aug. 26. 01:21
"akkor abba kicseréle az égőt az úgy jó?"
Ha ez ilyen egyszerű lenne...
Sajnos bele van építve, 1×15 watt világításra van lehetőséged, csak a fénycsövet tudod cserélni, erősebb nem lesz.
Ez elég nagy probléma a gyári tetőkkel.
A sok növényt szeretnél, akkor tetőt se vegyél, csak csinálj az akváriumra valami erős világítást.
Vagy ha nem akarsz túl sok növényt, vegyél egy 112-es akváriumot, annak a gyári világítása úgy-ahogy elmegy a térfogat arányában.
2013. aug. 26. 05:10
10/19 A kérdező kommentje:
ennén nagyobb akváriumot nem tudok venni, maximum ekkorát, de gyenge fényigényű növényeket vennék bele.
Kapcsolódó kérdések: