A profito másnál is fonálalgásít?
Túl sok vas okozhat fonálalgásodást. Nem vagyok biztos benne de nálam sztem a túl sok vas miatt jelenik meg. Egyébként amikor nem használom a szert akkor nincs fonál alga.
Azon gondolkozom, hogy csak a vasat lehet-e csökkenteni valahogy.
Pendulum92: A csapvíz vas tartalma átlagban 0,106 mg/l
[ [link] ]
Platypus: Rengeteg különböző oldalon írtak erről a jelenségről. Lehet, hogy tényleg van benne valami, vagy sokan koppincsilják az infokat. :D
A világítással nincs gond, 2x18w daylight, néhány hónaposak.
Régóta nem használtam profitot egészen múlthétig, nem is volt fonálalga, viszont most megjelent. Tehát valószínűleg a táp okozta. Lehetséges, hogy makrohiányról van szó(ahogy írtad is), mert viszonylag túl sok mikro került a vízbe(itt részben vagy egészben a vas miatt is).
(((Ugyanis ha vmit növelünk [pl fény vagy mikro], akkor a szükséges lesz, hogy a többi faktort is növeljük a növény nagyobb igényei miatt)))
Egyébként előírás szerint adagoltam, de lehet hogy az én kiszerelésem töményebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!