Mitől algásodik és miért ilyen a hydrocotyle sp. Japan?
Van egy 40 literes akváriumom. Január 14.-én indítottam 2,5 hétre rá jött bele 10 red cherry garni, majd egy héttel később 6 amanda lazac. Van most benne 1 gömbmoha, kisebb cryptocorine beckettii, 1 microsorum pteropus, és 1 hydrocotyle sp japan, 1 pár darab vallisneria spiralis. Fekete bazaltzúzalék talaj. Az üresjárat felénél kb. megdupláztam a világítást 15w-ról 30w-ra, egy sylvania aquastar 10000Kelvines cső és egy osram 840 4000Kelvines csővel megy azóta. Tápozás folyékony co2 liqui carbo-val, és easy life profito-ból napi 5 csepp, de nemsokára elfogyik és másra váltok. A szűrő egy aquael fan1 320lph.
Valamiért a hydrocotyle sp. japan elkezdett barnulni a levelei arra gondoltam, hogy beszorítja a bazalt ezért kicsit meghuzogattam , hogy lazább legyen, viszont kezd barna algásodni az akvárium, lehet emiatt barna a hydro. A vallisneria nagyon szépen fejlődik, a többi úgy nagyjából elvannak, a hydro-t kivéve, meg ahogy nézegetem a crypro is kezd egyre barnásabb lenni. Szerintetek mit csinálok rosszul? Ja azt elfelejtettem, hogy heti 10 liter vizet cserélek 1 napig pihentetett vízzel.
Most így néz ki:
ebből a hydro pedig:
A fényed nem túl jó, mindkettő szélsőséges, sima daylighttal jobban járnál helyettük.
A profitot nem cserélném le, de nem 5 csepp kell belőle, hanem kb. fél ml naponta. Én fecskendővel adagolom, pár száz forint gyógyszertárban.
Ilyen tápozáshoz kevés kicsit a fan1 és a heti 10 liter csere. Jó lenne valami házi külső szűrő és 2x10 liter csere hetente.
a profito-t ne cseréld le, viszont ne naponta, hanem hetente adagold a folyékony szenet kell naponta adagolni:) viszont ha ragaszkodsz a napi tápozáshoz, akkor tényleg heti 2*10 literes vízcsere és egy jó erős külső fog kelleni.
a világítás se a legjobb 6500K-val tényleg jobban járnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!