Az 50 literes akváriumunk oldalán (víz felett) penész csík jelent meg. Mi lehet a gond? Mi a teendő?
Az akvárium teteje csak félig van fedve a világítás miatt, a szűrő állandóan megy és lágy vízet töltünk bele. Van 5 neon halunk, 1 algaevő és pár csiga.
Plusz a csigák megritkultak... Valamiért sokkal kevesebb van, de hogy miért fogalmam sincs. :/ A penész okozhatja? A halaknak nincs bajuk!
Miután a csigák váza meszes, ahhoz meg kemény víz kell, nem meglepő, hogy rosszul bírják a lágy vizet...
A halaid meg kimondottan lágyvizesek, persze, hogy semmi bajuk.
A penész meg a párától van. Le kell törölni.
Ami ennél lényegesebb, az a lágy víz.
Nem tudom hogy érted ezt, hogy az van nekik, de 100% ioncserélt, vagy egyéb 0 nk-s víz nem jó akváriumba!!!
Minimum 10 nk-ig fel kell vinni a keménységet, különben nagyon instabil lesz a ph, és könnyen kipusztíthatod az egész akváriumot.
A 0 nk-s lágyvizet be kell keverni csapvízzel. Csak arra kell figyelni, hogy mindig azonos arányban keverd be.
Köszönöm a segítséget!
Ioncserélt lágyvizet töltünk bele, de akkor feltöltöm csapvízzel amit ha jól tudom másfél napig állni kell hagyni mielőtt beletölteném, ugye?!
A penészt csak azért kérdeztem mert féltem, hogy ártalmas lehet a halainkra.
Mondjuk a felét.
És innentől a cserevizeket is felesbe nyomjad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!