Ha átmozgatom a köveket, köztük marad a 'trutyi'. Benzincsövet benzinszűrőházra húztam, kb. mint a bolti 'porszívó', csak kisebb a tölcsérje. Ezzel csak a víz 80%-a jön le aljzattisztításnál. Hogy takarítsam akkor ki az alját?
Aljzatporszívózást vízcserénél érdemes csinálni.
Ekkor az akvárium vizének 20-30%-át engedjük le.
Csap víz alatt tényleg nem lehet kimosni a szűrő szivacsot, mert megölöd a szűrőbacikat.
A szivacsot a le engedett akváriumvízben mosd ki mindig.
Valamennyi "trutyi" mindig marad az akiban, de ezt is a heti vízcserékkel ki lehet szedni. Vízcserét hetente minimum egyszer csinálni kell!!!
Víz pótlása pihentetett vízzel történik. Ez annyit jelent hogy műanyag vödörben amit csak a halaknál használsz,vízcsere előtt egy nappal teszel bele csapvizet és 24órát állni hagyod. Ennyi idő kell hogy a klór elpárologjon belőle. De használhatsz mellé ioncserélt vizet is. De csak olyat amelyik flakonnak a címkéjén rajta van hogy akvarisztika.
Mekkora akváriumod van?
Milyen halaid vannak?
Szűrésed milyen?
35 literes akvárium, van 5 neonhal, plattik és mollik, és két páncélos talajlakóm.
Ha hagyom a vizet állni előtte, már akkor rakjam bele a 'sera aquatan' vízelőkészítőt , vagy csak akkor, ha már beleöntöttem az akváriumba. és abból mennyit? 5 ml kell 20 l vízre, csak a cserélt vízzel arányosan, vagy mehet mindig az 5 ml?
az a bajom igazából, hogy ez a talajporszívózás nem megy...nem tudom a kövek közül eltünteni a 'trutyit', és ha fölkavarom, akkor ugyanúgy nagyon zavaros lesz a víz.
Szóval hibák: szűrés kicsi, vízkezelőket felejtsd el elég az állott víz,
Elég hetente leszívni a 35ből vagy 7-8 litert és azzal ha alját szívod lejön egy kis "trutyi" is annyit pont elég leszívni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!