Tisztított víz árt a halnak?
Tesóm bettája elpusztult,én a vízre gyanakszok,eddig vígan nagyon jól éldegélt,kb olyan 10 hónapos lehetett.
Van víztisztító berendezésünk,és onnan kapott vizet.
Két hete kapta ezt a vizet,szerintetek mi lehetett a baj,megkergült,rá pár órára már felvolt fordulva szegény!
Valami gikszer akkor is lehetett,egy hal nem úszkál úgy mint egy félőrült!
Főleg egy betta nem, kivétel ha egyik űzi a másikat.
De azt írtad egyedül volt.
Heveny bélgyulladásnál csinálhatnak ilyet a halak.
Kopoltyúja nem volt elállva?
Mit kapott enni a betta?
Amikor elpusztult milyen volt a színe?
Sötét, vagy ki volt esetleg világosodva?
Áruld már el legyél szíves hogy mekkora akváriumban tartotta a tesód?
30 literesbe,volt egyedül,szűrő,melegítő adott volt!
hát mikor kivettem nyitva volt a szája,meg világos a bőre,
annyit láttam h nagyon fent volt,nyitott szájjal,furcsáltam is a dolgot,de akkor nem gondoltam h el fog pusztulni
Oxigén hiányban szenvedett :(
Kopoltyúja ha el volt állva neki akkor kopoltyúférgessége,vagy apró rákok kínozták.
Vízzel nem volt valami rendben :(
Sajnálom a halad!
Lehet kapni olyan víztisztítót amit be kell kötni mondjuk egy konyhai csapra, többfajta van, ezek tv shopos, vagy zepter vagy hasonló ügynökök által terjesztett cuccok, van olyan ami pi vizet csinál stb, időnként cserélni kell a töltetet bennük de az horror árba van.
Ha ilyennel töltöttétek fel az aksit, akkor attól lehet bajuk, ezekbe filterek vannak, különböző szűrő rétegek, van amelyik a klórt ártalmatlanítja, van ami nehézfémeket köt, avonosok szoktak ezekkel házalni.
Egy hibájuk van ezeknek, ha megtelítődött a filter akkor ki is mosódhat belőle a cucc.
izomszörp amit irt korrekt, betegségek terén ő nagyon képben van, tehát beteg lett.
A betegség előzménye lehetett a víztisztítóból kimosódó anyag, amitől rosszul érezte magát, legyengült, így elkapott valami betegséget, klór, jód, bór, magnézium, kalcium, vas, réz, akármi, amit a filter magába gyűjt.
Egy Betta nem szenved az oxigénhiánytól, mert labirintkopoltyús. Legfeljebb akkor, ha ammónia vagy nitritmérgezés is adott, de ez itt nem valószínű. A kérdező végre leírta az adatokat, és ezek rendben vannak. Itt a GYK-n ez ritka mint a fehér holló, de azért nem szabad elfelejteni, hogy előfordul :)
Így összességében azt mondom a tünetekre, hogy pH sokk. Ha a csapvizetek lúgos és kemény, aztán hirtelen kapott egy adagot kvázi vegytiszta vízből, az elég csúnya pH ugrást tud okozni. Meg tudnád mondani, pontosan milyen márkájú/típusú a víztisztító?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!