Milyen gőtével próbálkozzak kezdetben ami a 25-27°C-t is elviseli? Melyiknek kb. mennyi az ára és hol lehet beszerezni őket? (a tűzhasún kívül)
Elhatároztam, hogy gőtéket fogok tartani, mivel az axolotl tartásához még nem érzem elég profinak magam. Kérdés lényege, hogy krokodil illetve bordás gőtét (úgy néztem, ők bírják ezt a hőfokot) hol lehet beszerezni őket és kb. milyen áron? Bármilyen hiteles szakirodalom linknek is örülnék, mert az internet minden hülyeséget is kidob.
Előre is köszönöm a HASZNOS válaszokat!
25 fok felett nem érzi jól magát egyik sem.
Axolotl-ot egyébként úgy szoktak tartani nyáron, hogy cserélgetik a vizében, a mélyhűtőben lefagyasztott kis ásványizes flakonokat.
Nekem pálmabékáim vannak és volt már 31 fok is a lakásban idén. Utána lejjebb hűlt, most 26 fok van. Elvannak, terráriumban, tulajképp egy tál vízzel is. Bár én csináltam nekik szökőkutat, meg egy automata öntözőt, hogy ha elmegyek nyaralni pár napra, akkor is legyenek meglocsolva. Ezt egy kicsit bonyolult volt összehozni.
Azért jobb a gőte, vagy a karmos béka, mert azt nem kell locsolgatni. De a gőtének hűteni kell a vizét jeges palackkal, jégkockákkal néha.
Úgyhogy marad a karmos béka. 22–28 fokon lehet tartani és élő tubifexxel kell etetni. Nem jön ki a vízből.
Vagy az nem tetszik?
Egyébként láttam már gőtét karmosbéka mellett egy akváriumban, állatkereskedésben. És szerintem a karmosbékát elég könnyű beszerezni is.
Atlantiszban szokott lenni karmosbéka, pálmabéka, tejbéka, gőték, axolotl, bármi ami kell, csak nem mindig. Néha látom hogy van, néha nincs. Próba cseresznye.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Jelenleg én is halazom, a halszaporulat kordában tartása miatt is gondoltam gőtére. Sajnos a békák nem tetszenek, a víz hőfokkal meg az a baj, hogy reggel 6-ról este 6-ig melóban vagyok, így nem tudom szabályozni. Sebaj, majd nézek valamely más, hozzám illő állatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!