Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Létezik olyan szer, amivel be...

Létezik olyan szer, amivel be lehet színezni az akvárium vizét mittomén pl. zöldre?

Figyelt kérdés
ami a halakra növényekre nem ártalmas, és a szűrő sem szedi ki
2013. jún. 13. 13:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Tudom, én is így voltam vele, amíg engem is le nem bsztak, hogy az fénycső.
2013. jún. 14. 15:12
 22/25 YourDestiny ***** válasza:
A neoncsövek még azon első fénycsövek voltak, amelyeket értelemszerűen neonnal töltöttet. Maga a töltőgáz adta a fényforrás nevét, aztán a későbbiekben az argonnal és egyéb gázokkal töltött fénycsövekre is rámaradt a helytelen megnevezés. Ehhez az infóhoz nem kell zseninek lenni :)
2013. jún. 14. 21:40
 23/25 Pendulum92 ***** válasza:
Akkor miért nem argoncső? :D
2013. jún. 14. 23:13
 24/25 Pendulum92 ***** válasza:
Amúgy tényleg nem kell zseninek lenni felfogni a különbséget, csak még senki sem figyelmeztetett, hogy az nem neoncső, hanem fénycső. Én meg nem néztem utána.
2013. jún. 14. 23:18
 25/25 anonim ***** válasza:

Amúgy rengeteg márka név ragadt be a köztudatba amivel azonosítani tudják a dolgokat, stihl fűrészt ha kérsz a boltban eléd tesznek egy stihl márkájú kézi fűrészt, mert az különbem benzines vagy elektromos láncfűrész, vagy sterimó az meg magasnyomású mosó, én múltkor kértem fénycsövet "na de melyik fajta mert van 50 féle " mondtam neoncső "akkor meg mért nem azt mondom" "t5 vagy t8?"

Tehát azért a laikus lakosság szerintem 80%-a neoncsőként azonosítja.

Példa fémfúrót kérsz a boltban, pedig az maga a fúrógép lenne, helyette fémcsiga fúrót kellene kérni.

Meszelőt kérsz a boltban, az meg maga a piktor úr, helyette festő henger kellene, stb

Színes világítás vagy természetes csersav tökéletes, példa vasfából kioldódó sárgára színez.

2013. jún. 15. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!