Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A kárászokhoz hasonlóan a...

A kárászokhoz hasonlóan a sima aranyhal is képes az ivartalan szaporodásra?

Figyelt kérdés

2013. jún. 11. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem nem. mondjuk nekem még ez a kárászos dolog is új, de megnéztem wikin.
2013. jún. 11. 15:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg igen ugyanis az ezüst kárászból lett kitenyésztve ezért nyilván tud
2013. jún. 11. 16:14
 3/8 Platypus ***** válasza:
Elméleti szinten kéne az aranyhalnak is, a gyakorlatban viszont nem ismert a jelenség.
2013. jún. 11. 20:19
 4/8 A kérdező kommentje:

Ma bukkantam a wikin erre az érdekességre . Számomra már 1 hónapja érdekesek a kishalaim növekedése és kinézete bár elég nagy volt az elhullás de még mindig 300-350db-os a csapat 3féle aranyhalam van és koi pontyom és ömlesztve szinte egyszerre ívtak de ahogy elnézem a kicsiket szerintem egyikből sem lesz koi de a wiki azt írja

"Érdekes tény, hogy a gynogenezis jelensége csak az európai ezüstkárászokra jellemző, az ázsiai forma között mindig vannak, igaz kis számban hímek is."

Szóval aki már tapasztalt ilyet az írhatna véleményt

2013. jún. 11. 20:29
 5/8 A kérdező kommentje:
A másik dolog ami igazán érdekelne hogy a tavamba nincsen egyetlen osztottfarkú aranyhal sem viszont jelenleg kb 30db ilyen farokkal ellátott egyedet találtam testfelépítése pontosan olyan mint a subunkin viszont a farka... pontosan olyan mint az osztottfarkúnak . Normális az ilyen ? gyakori ? Egyáltalán nem aggódom csak baromi kíváncsi vagyok hogy milyenek lesznek :)
2013. jún. 11. 20:34
 6/8 Platypus ***** válasza:

Az osztott farkú recesszív forma, előjöhet normál farkú szülőktől is. Ez egyben azt is jelenti, hogy mindkét szülő garantáltan aranyhal volt.

Egyébként az, hogy Ázsiában vannak ezüstkárász hímek, csak annyit jelent, hogy ott régóta él ez a hal. A gynogenezis csak a frissen meghódított területeken jellemző, néhány évtized után megjelennek a hímek is és hagyományos szaporodásra váltanak. A gyors hódításhoz jó a gynogenezis, de hosszú távon a hagyományos szaporodásra van szükség, mert utóbbi esetben kombinálódnak a gének, míg az előbbi gyakorlatilag önklónozás.

2013. jún. 11. 20:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Érdekes . De nem találok erről infót ha subunkin a szülő akkor milyenek lesznek ha megnőnek ?
2013. jún. 11. 21:09
 8/8 Platypus ***** válasza:
A szülők keverék aranyhalak voltak(máskülönben nem lenne osztott farkú utód), így gyakorlatilag bármi megjelenhet az utódok között.
2013. jún. 11. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!