Pendulum92 kérdése:
Keménység-pH gond (? )
Figyelt kérdés
Ma megmértem az összes-, és karbonátkeménységem. Az összes 11, a karbonát pedig 12. A pH pedig olyan ~8,2 körüli.(7,5 felett nem mér, de tuti 8 felett van)
A vízcserék vizét igyekeztem felesbe keverni csapvízzel(úgy tűnik nem sikerült, mert akkor 8 nk-nak kéne lenni az összkeménységnek, de nem ez a legnagyobb gond).
A probléma az az, hogy nem értem(vagy is csak sejtem), hogy miért ennyire magas a pH. Ioncserélt vízzel való bekeverés előtt is ekkora volt, elvileg csökkennie kellett volna.
valakinek valami tippje van?
2013. jún. 8. 10:23
11/13 anonim válasza:
Hát lehet.
Ha veszel ilyen "pro soil" talajt, az nem viszi fel a ph-t, én olyat használtam kis halak alá, meg növényekhez.
csak ez egy ilyen drágább cucc.
12/13 Platypus válasza:
A sódert ki lehet savazni, mivel az alapanyaga nem mész, legfeljebb szennyezett vele. Le kell önteni sósavval és addig hagyni benne, amíg pezseg. Utána alapos mosás, és nem keményít tovább.
13/13 A kérdező kommentje:
Szerintem 1 hétig tartana minimum, mivel vannak jókora mészkődarabkák(fél-1cm) is benne. Meg ha már kiveszem, akkor le is cserélem, mert úgy is jobban tetszenek az egyszínű aljzatok.
2013. jún. 8. 19:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!