Mennyit kell ennie 1 teknősnek? Azt már megtaláltam itt, hogy elég 2 naponta etetni.
Figyelt kérdés
Találtunk ma 1 teknőst.Az egyik ismerősöm szerint a méretei alapján 9 év körüli lehet.Még nem tudjuk megtartjuk-e,de addig is tudni szeretném,hogy mennyit kaja kell neki.2009. okt. 6. 17:49
1/8 anonim válasza:
Az nem mindegy, hogy milyen teknös, mert nem egyformán kell etetni. Egyébként hetekig nem lesz baja, ha nem kap semmit, jobb, mintha valami olyat adsz neki, amitöl megbetegszik.
2/8 anonim válasza:
Szia.Nem mindegy hogy vízi vagy szárazföldi teknős,és azon belül,a faja sem mindegy.Nagyon gyakori a vörös fülü ékszerteknős.( ahol az embernek füle lenne,ott neki,egy vörös "paca" van.Ha az,akkor,és ha valóban ennyi idős,és már elég nagy,akkor hetente kell etetni.Ha még kicsi,akkor 3naponta.Halat eszik,növényi táplálékot,gyümölcsöt.De a fő,a hal.Ilyen kis mirelit halacskákat kell neki adni.100ft körül van egy lap(kb 20hal) én 2 teknősnek,11évesek de nagyon picik,egy fél ilyen lapot szoktam adni.Salátát káposztát almát és egyéb dolgokat szivesen esznek.Ha szárazföldi,azthiszem salátát eszik,de arrol nem tudok sokat.Vidd el a boltba,kérdezd meg,kérdezd meg mit adj enni,és mekkora akvárum kell neki.Ha vízi,akkor kilépő kell szárazföld gyanánt,és világítás.Üdv Lucky.Ja és ilyen hidegben fűtő is kell neki.De nem kell azért megfőzni vele!:).
3/8 anonim válasza:
Jah,még annyit.Engem ugyan nem zavar,de nagyobb az esélye a hasznos váálasznak,ha nem a HALAK,AKVARISZTIKA részbe írod,hanem a hüllőkhöz.
4/8 A kérdező kommentje:
Piros csíkot láttam a feje 2 oldalán.Betettük vízbe és utána bele is csinált.Kicseréltük a vizét és adtunk neki 1 db szárított halat(a párom elment és vett neki kaját),amit meg is evett.
2009. okt. 6. 19:20
5/8 anonim válasza:
A szárítottat nem pártolom.De amúgy egy nem elég.Minimum 5dv ot kéne a kis halakból adni.A legjobb a mirelit lenne.Nem sok pénz.Olcsóbb is mint a szárított.Azzal nincs is dolog csak a méhűtőbe betenni(mármint a gyártásra értem,tehát ezt nem kell szásítani gépben meg mittudom én,tehát kevesebb a dolog vele,gondolom így olcsóbb is..
6/8 A kérdező kommentje:
Kapott még 1et,de azt már nem ette meg.Találtam egy oldalt és ott sok mindent leírtak a tartásáról.Most okosítom magam:)A neki való halat készen fagyasztva lehet kapni vhol?
2009. okt. 6. 20:21
7/8 anonim válasza:
Nem sejtem a hészen alatt mit értessz.Nem kell se sózni,se borsozni,sőt,még pácolni sem:).A beleket és a csontot is benne kell hagyni.A belekből vitaminokat kap a teknős,a szálkákból a páncélja felépítéséhez szükséges anyagohat,a húsból fehérjt és egyéb tápanyagokat.Tehát csalihal szerüségeket kell venni.100 ft körül van egy lap,mint már írtam,Pesten majdnem minden állatkereskedésben lehet kapni.Még a kicsikben is.Szóval,nem valami ritkaság.Azt ,a kiválasztott mennyiséget felolvasztod(én csapból folyó meleg vízben szoktam) és utána odaadom nekik.De külön tálban etetem,nem az akváriumban,met szennyiezné a vizet,és büdös lenne.Züldségeknél és gyümölcsöknél a fő,hogy ne legyen permetszeres.Én pl az almát megpucolom,a salátát pedig jó alaposan megmosom.kissebb csíkokra vágom és mehet a békáknak.Szeretik a hínár féléket.Nekem az akváriumban elszaporodott régen az átokhínár,én azt is adtam nekik időnként:).Üdv Lucky
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.A békát az egyik ismerősünknek adtuk,mert sokba került volna biztosítani a helyet neki és most erre nem futi:( de legalább jó helyen lesz.A kisfiamnak hiányzott első este,a lakásban nincs állatunk és neki ez most új volt:)
2009. okt. 9. 12:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!