Sera Blue Sky Royal vagy JBL Solar Natur?
hát nézd meg a boltban mind a kettőt, és dönsd el. Én nem tudom.
2013. máj. 30. 18:27
2013. máj. 30. 18:38
hja a Serának legalább a nevében benne van hogy kék,
a JBL-t meg honnan tudod hogy kék? Lehet hogy az sárga, nem?
2013. máj. 30. 18:50
4/14 A kérdező kommentje:
a jbl az 9000Kelvines, a sera pedig 12000Kelvin, mindkettő inkább a kékes árnyalat felé hajlik. csak nem tudok választani, melyik éri meg jobban
Nekem mindkettő volt. Egyiknek sincs kékes fénye. Illetve van, de amennyi kék ezekben van, az annyi, mint tornádóban az enyhe fuvallat. A Blue Sky ilyen irizáló fehér, azzal a tényleg nagyon mimális kékes beütéssel. Nekem lényegében majdnem ugyanolyan a fénye, mint a daylight-nak. Utáltam. A JBL Solar Natur egy hülye színű cső. Leginkább valami beazonosíthatatlan, fehéres-zöldes keverék. Szerintem okádék színe van, ki kinek hogy. Visszatérve a Serára, az egyik legrosszabb minőségű fénycső a piacon, amit meg tudsz venni. Ezt jó, ha tudod. Az Osram 880-nak tök ugyanolyan fénye van. A színspektrum is teljes egészében egyezik. Ha valóban olyan fénycsövet akarsz, amiben látni azt a kékes hatást, akkor Hagen Power Glo-t vegyél. A Kelvintől ne ijedj meg. A grafikon alapján tökéletes édesvízhez.
2013. máj. 30. 20:58
6/14 A kérdező kommentje:
na, erre voltam kíváncsi hogy jó irányba nézelődök-e egyáltalán :D köszönöm a segítséget! jó hogy még nem vettem meg egyiket se
Hozzáteszem, hogy a Kelvinnel ne nagyon foglalkozz, mert csúnyán be tud csapni. Létezik már 5 ezer Kelvines tengeri mélykék fénycső is, ami Kelvin alapján középfehér kategória. Mindig mondom, hogy a Kelvin egy jó dolog, de akvarisztikában le kell sz@rni. A színspektrumot nézd meg. A grafikon mindent elmond.
2013. máj. 31. 18:01
8/14 A kérdező kommentje:
és ez a power glo nem folyásolja be nagy mértékben az algásodást? az aqua-gloról mi a véleményed?
Az AquaGlo színélénkítő. Hasonló, mint a Sylvania Aquastar és a Philips Aquarelle. Lilás a fénye, nem kékes. Nekem egyébként bejön, gyönyörűen kiemeli a halak színét.
Írtam, hogy ne ijedj meg a Kelvintől. Nem a 18 ezertől fogsz algásodni, hanem a gyenge szűréstől, ammóniától, vagy az túl erős fénytől. Most nem mennék bele részletekbe, minek mi az oka, de legyen elég annyi, hogy nekem ebben a sügeresben egy 20 ezer Kelvin színhőmérsékletű, aktínikus kék, tengerihez való Sylvania Coralstar fénycső van a daylight mellett, hogy kékes árnyalata legyen a fénynek. Alga egy szál se.
[link]
2013. máj. 31. 19:55
Srácok!
Ez a YourDestiny, egy isten király ebben a témában ! Én is megfogadtam az összes hozzászólását és nem csalódtam!
Sok zöld kezet neki!
2013. jún. 1. 16:13
Kapcsolódó kérdések: