Vitorláshalaim betegek lehetnek?
Figyelt kérdés
Egy hete nem esznek a vitorláshalaim,besötétedett a színűk,bujkálnak,etetéskor is ott vannak,de nem esznek,mi lehet a baj?2013. máj. 27. 18:53
11/19 A kérdező kommentje:
28 hal sok,ekkora aksiba?Hát nem tudom...
2013. máj. 27. 20:40
12/19 anonim 

válasza:

én úgy szoktam számolni hogy 1 hal centiméterre 1 liter víz, vagyis a 150 literes akiban 150 centiméternyi hal tehető, ahogy kiszámoltam neked az akidban összesen 211 a hal centiméter ezért sok.
13/19 anonim 

válasza:

amúgy nem azt kell nézni hogy 28 hal mert az a 28 hal lehet 28 anci is de lehet 28 endler guppi is .
14/19 YourDestiny 

válasza:

Ez a halösszeállítás így nem sok, rengeteg. De ennyi infó alapján nehéz bármit is írni. Ha nincs a viselkedésükben semmi különösre utaló jel, csak nem esznek, akkor tudni kéne, mióta vannak meg. Jött-e bármilyen jövevény az utóbbi időben. Esetleg nincsenek lefogyva? Konkrétan mik azok a száraz és fagyasztott eléségek? Milyen gyakran kapnak enni?
15/19 YourDestiny 

válasza:

Mellesleg hány fokos a víz? pH-t, keménységet mértél?
16/19 A kérdező kommentje:
A 2 vitorlás le van fogyva,mert nem esznek.Fagyasztott: sórák,szúnyog. Szárított :tubifex,lemezes,bolha, szúnyoglárva.Este kapnak 1x. Víz 25 fokos.
2013. máj. 27. 21:43
17/19 izomszörp 

válasza:

Bélproblémák lehetnek!
Széklet milyen?
Lyukak vannak a fejükön?
Többi hal nem bántja őket?
18/19 YourDestiny 

válasza:

Csupa szeméttel etetsz, így ne csodálkozz semmin. A vitorlás is sügér. Én a legtöbb dél-amerikai sügérnél javaslom a vörös szúnyoglárva elhagyását, gondolok itt a fagyasztott eledelre. Nem tudom, a vitorlásnál mi a helyzet, de a fehér szúnyoglárva az, amire biztosan azt mondom: bátran mehet. A tubifex kerülendő, az általad írt szárított tubi, bolha és szúnyoglárva tápanyagtartalma egyenlő a nullával. Az egyetlen normális kaja, amit kapnak, az artémia. Az mehet alapeleségként, ugyanis a vitorlás alapjában véve ragadozó. Mellé meg normális fagyasztott kajákat válogass össze, mint a cyclops, cichlid-mix. Kiegészítésnek a lemezes jó, ha valami normális (pl. Sera termék), a többit meg vágd a szemétbe.
19/19 YourDestiny 

válasza:

Egyébként a kérdésre válaszolva bélgyulladás lesz. El kéne különíteni őket, aztán 3-4 nap koplalás után megpróbálkozni azű fokozatos etetésükkel. Addigra a bélrendszer kitisztul. Viszont ha nem kezdenek el enni, nagy valószínűséggel elpusztulnak. Gyógyszert nem tudok javasolni, mert nem tudom, milyen bélparazitáról vagy más kórokozóról van szó. Ha van, megpróbálhatod a Baktopurt, ismereteim szerint megfelelő bélproblémák esetén is. Legfeljebb 3-4 napos fürdő legyen. Ha későn állsz neki, valószínűleg már nincs remény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!