Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért van az, hogy mindent...

Miért van az, hogy mindent úgy csinálok ahogyan a nagy könyvben megvan írva és betegek lettek a halaim?

Figyelt kérdés
nem is ez a kérdés mert én tényleg figyelek rá szűrés , telepítés , halak igényei , etetés , vízcsere , stb... az egyik ismerősöm meg 3 aranyhalat tart már lassan 3 éve egy 20 literes kicsit domborított üvegben tiszta koszos vízben és semmi bajuk nincsen . Lehet azért mert az aranyhalak tovább bírják?
2013. máj. 26. 22:50
 1/8 anonim ***** válasza:
írd le pontosan a paramétereket.
2013. máj. 26. 23:29
 2/8 Pendulum92 ***** válasza:

Attól függ melyik az a nagy könyv.

Inkább írj le mindent amit csak tudsz.

2013. máj. 26. 23:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem meg megdöglött a porosz halam a kisebb tengerimben.

Erre a halra azt írják, hogy az egyik legigénytelenebb hal, kezdőknek ajánlott. Közben meg amire azt mondják hogy igényesebb, pl vannak bent gébek és garnélák, azokkal semmi gond. Csak azt láttam hogy fekszik a földön kimúlva, rajta áll egy garnéla és eszi. Hát otthagytam és 1 óra mulva már nem volt sehol. Megették. De a többiek azóta is élnek. Nem jöttem rá, hogy mitől döglött meg. Hát még egy olyan halat nem fogok venni.

2013. máj. 27. 00:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem egyszer volt egy olyan hogy a kis boltba, ahova járok, mentem be szokás szerint reggel, már várt egy család hogy teljesen tanácstalanok, imbolyognak a halak, eldőlnek, és elpusztulnak, nézzem már meg, nagyon kész volt a család.

Egy álom aksi fogadott, szép növények, erős külső jó töltettel felesbe lágyított víz, patent minden.

Fél éves aksi nem volt pusztulás előtte.

Megkóstoltam az állott vizet, amit tesznek az aksiba, kértem egy pohárral, kicsit furcsa íze volt, nem klór hanem valami más,de nem volt olyan jó íze.

Illetve néztem egy bokros növényt aminek kicsit lágynak képlékenynek tűntek a levelei az alsók.

Növénytápot használtak, de szerintem nem nőttek olyan ütemben a növények amennyi táp be lett adva.

És még gyanús volt a lakás klíma és egy parfüm is feltűnt az aksi melletti polcon, dohányoztak is a helységben.

Ez volt mondjuk hétfőn.

sera Aquatan az állott vízhez,meg az aksiba, lakás klíma domesztosos vízzel, spricnivel kifertőtlenít, növény táp visszavesz, cigifüst mellőzve, cigis kéz az akvában szintén, sérült növény kidob, parfüm a fürdőben ezentúl, vízcsere maximuma egyszerre 10%-nál nem több, ha jól emlékszem 5 napos vízcserét állapítottam meg.

És még egy vasfa nem tetszett, túl sárga volt a víz, tehát egyet kivettem az a garázsba került egy vödör vízbe néha megkeverik két hónap múlva visszamehet. Valamint rápumpáltam a külső szűrő légtelenítőjére egy rakás zöld moszat jött ki, volt egy rész a külső csövén amit nagyon ért a fénycső fénye az betekertem ragasztó szalaggal.

Kedden már látható javulás, azóta rendbe az aksi, találkoztam velük, (erőszakkal egy rakás csoki a gyerkőcöknek, mer én nem fogadtam el semmit)

Szóval néha nem csak a technika fontos, az akvárium szorosan érintkezik a légkörrel, és velünk, valamint ki tudja az őslakók milyen gyógyszert kevernek ki egy adott növényből, és a táp felesleg menyire káros a halaknak.

Nem tudom mi hozta meg a pozitív eredményt, azóta egy év telt el, a recept betartva és no problem.

2013. máj. 27. 06:29
 5/8 A kérdező kommentje:

90 literes egy tetratec easy crystal 600 as belső

AQUA EL Pressure Max - külső szűrő 600l/h

halak: 8 neon , 2 szifó , 1 betta , 1 anci , 4 guppi

de hogy lehet hogy annak a gyereknek aki koszos vízben tré szűréssel 20 literes aksiban tart 3 aranyhalat nincs gondja és élnek már 3 éve az aranyhalai

2013. máj. 27. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Na kb így legyen ötösöm a lottón, max a neonba köthetnek bele mert az a diszhalinfó szerint 20-24 c.fok, tehát nem passzol a gárdába, ez meg akkora hülyeség mint ide Nagykáta, 6 éves neonokról tudok gyönyörűen elvannak 25 c.fokba.

Milyen halak pusztultak idáig, vízcsere hogyan van?

Bettád nem csipkedi, stresszeli, a többieket?

Növénytáp menyi egy hétre vetítve,és milyen?

Lágyítod a vizet, vagy csapvíz?

Növény mennyiség?

Hőfok menyi?

Szűrőtakarítás hogy történik, milyen töltet van a külsőbe.

Érdemes lenne egy helyi akvarista szakít keresni hogy nézzen rá az aksira személyesen.

Vagy adsz egy teljes részletes mindenre kiterjedő infót, akkor itt megfejthető a dolog.

Szeretem a fogas kérdéseket, holnap dolgozom( egész nap pc előtt ülök) ma már nem tudok válaszolni.

De lehet valaki előttem már okosabbat mond.

2013. máj. 27. 20:14
 7/8 Pendulum92 ***** válasza:

Lehet, hogy nem betegednek meg, mert hozzá tud szokni a hal a magas ammóniaszinthez. Ha beraknád őket a te akváriumodba, valszeg hamar feldobnák a pacskert.

Amúgy lehet, hogy 3 éve élnek, de hogy nem nőttek meg rendesen, és hogy nem élik meg a 15-20 évet, az is biztos.

2013. máj. 27. 20:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Átszaladtam a második szomszédba ott van egy 100 literes aksi megnéztem egy arra egy aquael minikan 120 lett téve az sokkal kisebb mint a tied, szépen dolgozik 20% heti cserével 20mg/ liter alatt van a nitrát mindig, és sokkal több hal van mint nálad, napi egy púpozott kávéskanál száraz tápot etet, vagy egy kocka fagyasztott, sok növénye van.

Te menyit etetsz kávéskanálban számolva?

Szóval sok infó kell hogy ki lehessen bogozni.

2013. máj. 27. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!