Hogyan tehetem szebbé és természetesebbé az akváriumom? Milyen élőlények mehetnek még bele?
Hát igen, a tipikus növényes-háttér-műnövény-kisvár kombó. nagyon sokan így rendezik be legelőször.
ha csak azokat követed, amiket leírtam pár hozzászólással arrébb, már sokkal szebb lesz.
Igen-igen :)
Volt egy másik akváriumom ugy 10 évvel ezelőtt. Amokr még divat volt a gömbakvárium. A köveket is most raktam bele...
mondjuk talajnak jlb manadot tennék.Világítás mindenképp legyen 30-45 wattos fénycső.Növénynek meg:
-gömbmoha
-Bolbitis heudelotii
-Myriophyllum pinnatum
-Hottonia palustris
-Microsorum pteropus
A nagyobb nővények hátra a kisebbek meg előre kerüljön . A műnővényeket vedd ki azokat nem igen használják az igazi akvaristák esetleg karantén akváriumban.
Háttérnek egy sima fekete kartont tegyél.
A nővényekkel takard el az elektronikát(levegőztető fűtő szűrő).
A giccses kerámia díszeket vedd ki.
Majd képet küldj :)
igen kisállat kereskedésben lehet kapni nővényeket ha persze halak is vannak ott. Én szívem szerint a feketét mondanám mert a sötétebb talajok kiemelik a zöld növények színét és a guppijaid színét is de a fekete háttérrel nem tom menyire lesz majd sötét az akvárium és menyire torzítja el a hatást mármint hogy hol kezdődik a talaj és hogy hol van a fala az akváriumban. Inkább barna lenne a legjobb de ha az akvárium hátuljába több nővényt teszel akkor a fekete is mehet sztem.
de akkor
bocsi nem fejeztem be az előbb de akkor inkább valamilyen szálas növényfélét vegyél bele pl:
ebből egymás mellé lehet tenni az akvárium hátuljába vegyesen is akár csak ne legyen túl mű az elrendezése (vagyis ne legyen felváltva hogy 1 ebből 1 abból hanem 2 vaklisnéria 1 Hygrophila 3 meg a Egeria)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!