Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan tudnám hűteni az...

Hogyan tudnám hűteni az akváriumom vízét? A ventilátor kizárt mert teteje van .

Figyelt kérdés
2013. máj. 3. 09:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Máshogy nem. Akvárium klíma van még, de az több tízezer forintos beruházás.

Ezen kívül csak a párologtatás segít. Vagy kivágod a tetejét, vagy leveszed.

Vagy magát a szobát hűtöd. Sajnos én is azon gondolkozom, hogy eladom a lakókat, ha nagyon meleg lesz és úgy látom, hogy nem bírják.

2013. máj. 3. 10:02
 2/15 anonim ***** válasza:

teljesen zárt a teteje? Hátul sem nyitott? Nekem is van teteje 2 számítógép táp ventit építettem be az egyik üveg fedőbe nagyon beválik

ha gondolod csinálok képet

2013. máj. 3. 10:05
 3/15 anonim ***** válasza:
nagy melegben még működik a műanyag palackba fagyasztott víz, és azt beleállítod a vízbe...
2013. máj. 3. 10:06
 4/15 Kormány Roland válasza:
Szia én köveket fagyasztottam le azzal hűtöm a vizet és elég jól bevált pedig 400l-es az akvárium
2013. máj. 3. 10:14
 5/15 anonim ***** válasza:
De azt ugye vágjátok hogy a ventilátor nem hűt???
2013. máj. 3. 14:42
 6/15 anonim ***** válasza:

Bomhii: A ventilátor az akvárium feletti párás levegőt cseréli szárazabbra, így segítve elő a párolgást. A párolgás pedig energiát vesz el, tehát gyakorlatilag hűti a vizet.

Így annyiban igazad van, hogy nem maga a ventilátor hűt közvetlenül.

2013. máj. 3. 14:48
 7/15 anonim ***** válasza:
persze nem konkrétan hűti a vizet de így nem 30 fokos csak 26....nekik jobb nekem meg párásabb a lakás de értük mindent....
2013. máj. 3. 15:01
 8/15 anonim ***** válasza:

Én minden nyáron ventilátorozok és minden akváriumom nyitott.

Barátomnak volt egy tetős akváriuma. Tettem két fa lécet a tető alá, ezzel megemeltem kb 4 centit, és félre is toltam a tetejét amennyire lehetett, hát hogy még ne boruljon le. Lelógott a tető oldalra és hülyén nézett ki, oda is raktam ventit a nyitott rész fölé, ami fújta a vizet. Így mindig átvészelték a halak benne.

2013. máj. 3. 16:21
 9/15 A kérdező kommentje:
Ha a tetőbe szerelek ventilátort, akkor elég csak egy ami befújja a levegőt vagy kell egy elszívó ventilátor is ?
2013. máj. 3. 16:46
 10/15 anonim ***** válasza:

Holnap lesz felirat is a képeken.

Ez 10-alatti mutatvány.

[link]

2013. máj. 3. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!