Hogyan tudnám hűteni az akváriumom vízét? A ventilátor kizárt mert teteje van .
Máshogy nem. Akvárium klíma van még, de az több tízezer forintos beruházás.
Ezen kívül csak a párologtatás segít. Vagy kivágod a tetejét, vagy leveszed.
Vagy magát a szobát hűtöd. Sajnos én is azon gondolkozom, hogy eladom a lakókat, ha nagyon meleg lesz és úgy látom, hogy nem bírják.
teljesen zárt a teteje? Hátul sem nyitott? Nekem is van teteje 2 számítógép táp ventit építettem be az egyik üveg fedőbe nagyon beválik
ha gondolod csinálok képet
Bomhii: A ventilátor az akvárium feletti párás levegőt cseréli szárazabbra, így segítve elő a párolgást. A párolgás pedig energiát vesz el, tehát gyakorlatilag hűti a vizet.
Így annyiban igazad van, hogy nem maga a ventilátor hűt közvetlenül.
Én minden nyáron ventilátorozok és minden akváriumom nyitott.
Barátomnak volt egy tetős akváriuma. Tettem két fa lécet a tető alá, ezzel megemeltem kb 4 centit, és félre is toltam a tetejét amennyire lehetett, hát hogy még ne boruljon le. Lelógott a tető oldalra és hülyén nézett ki, oda is raktam ventit a nyitott rész fölé, ami fújta a vizet. Így mindig átvészelték a halak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!